Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis chow mein

Hamis chow mein
Hamis chow mein
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamis chow mein, mert nem tésztát használtam, hanem gyalult tököt. Nem is tűnt furcsának, hogy nem csak a zöldségek ropogósak, hanem a "tészta" is. Tálalhatjuk hidegen, melegen, ha marad még másnapra, ugyanúgy szaftos marad, mert ez a "tészta" nem veszi fel az összes szószt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tököt pici vízzel pároljuk puhára. Szűrjük le, tegyük félre.
  2. A szójaszószt keverjük össze a finomra vágott fokhagymával meg gyömbérrel. Tegyük félre.
  3. Egy nagy, magas falú serpenyőben a felhevített olajra tegyük a kockára vágott hagymát, a vékonyra szeletelt zellert, illetve az apróra vágott káposztát. Közepestől kicsit nagyobb lángon, gyakran kevergetve pirítsuk/pároljuk 8-10 percig.
  4. Egy másik serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, és megpirítjuk a kínai zöldségkeveréket. Öntsük át a nagyobbik serpenyőbe, adjuk hozzá a párolt tököt, végül a szójaszósz keveréket. Jól forgassuk össze az egészet.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 633
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kínai zöldségtál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

127
spárgatök 1 közepes db
szójaszósz 125 ml
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 teáskanál
kókuszolaj 2 ek
lila hagyma 1 nagy fej
halványító zeller 2 közepes szár
káposzta 0.5 közepes fej
szezámolaj 1 ek
kínai zöldségkeverék 25 dkg