Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis gulyás virslivel

Hamis gulyás virslivel
Hamis gulyás virslivel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évig olyan helyen laktunk, ahol nem is volt egyszerű dolog húst beszerezni annak, aki nem tartott állatokat. Akkor találtam ki ezt a hamis gulyást. Bár húst azóta már mindenütt lehet kapni, de ezt a levest mégis megfőzöm egyszer-egyszer. Csak mert szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  2. A többi zöldséget is felkockázzuk kicsit nagyobb darabokra.
  3. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot,  aztán megszórjuk pirospaprikával.
  4. Felöntjük vízzel, a burgonyán kívül beletesszük az összes zöldséget, a virslit is beleszeleteljük, és fűszerezzük a levest. Főzzük kb. 10 percig.
  5. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a burgonyát, és még azzal is főzzük kb. 10 percet.
  6. 1 tojást elkeverünk annyi liszttel, hogy jó sűrű galuskatészta legyen. Mikor már a burgonya is majdnem megfőtt, beleszaggatjuk a levesbe ezt a galuskát, ami pár perc alatt szintén megfő.
  7. Legvégül megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, de ezzel már csak 1-2 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 408
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis hamis gulyásleves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-06-05 13:35

Kedves Fahéj !
Tegnap a virslis gulyáslevesed volt az ebéd és nagyon ízlett mindenkinek, finom volt !
A férjem azt mondta, hogy felvehetem az étlapunkra ! Ez nála azt jelenti, hogy ízlett neki.
Köszönjük neked a finom receptet. Szép napot, puszi : Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-05-27 17:11

Könnyen lehet, hogy nálunk is ez lesz, most, hogy így eszembe juttattad. :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-23 17:35

Kedves Fahéj !
Amikor egy kicsit ráérek, mindig barangolok az oldalon. Így találtam meg ezt a szerintem klassz receptet.
Sokszor keresek egyszerű ételeket , mert néha rájuk is sort kell keríteni.
Elmentettem, köszönöm szépen ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-05-27 10:01

Kedves Anci!
Én sokszor főztem ezt, főleg, mikor nem tudtam húst szerezni régebben, falun. De olyan is van, hogy direkt ezt kéri a család, hogy így csináljam a gulyáslevest, mert nincs mindig kedvük a húsos ételekhez. Jó sűrűre főzve, jó kis füstölt virslivel igazán finom. Mi legalábbis szeretjük. Mellé egy lángos, aztán megvan a szombati ebéd.
Én is szeretettel üdvözöllek: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-12-03 10:48

Hm...ez nagyon fincsinek néz ki, nem maradt meg azzal a kiemelt szedőkanállal????:-)) Nem, az se gond, belehúzok, elkészítem.Köszi,kicsit másabb, mint ahogy én szoktam, de most így lesz próba. Szép napot!Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-12-03 16:23

Szia Éva-Anyóca!
Mi nagyon szeretjük így, remélem, nektek is ízleni fog.
Neked is szép napot: Fahéj-Éva

389
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt virsli 20 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zeller 0.5 db
karalábé 0.5 db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
burgonya 4 db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
finomliszt 2 csapott ek
víz 2.5 l