Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis krémtúrós szelet

Hamis krémtúrós szelet
Hamis krémtúrós szelet
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (120)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamis, mivel nem tartalmaz túrót. Véletlenül jöttem rá, hogy a pudingos-tejfölös egyvelegnek krémtúró íze van. Így egy kicsit felturbózva, sütés után is megmaradt ez az ízhatás. Nagyon egyszerű és gyors sütemény. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
  4. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
  5. Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
  6. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 280 790
elküldve: 210
receptkönyvben: 3 285
elkészítve: 325/352
Facebookon megjelent: 4

szakács

Szendepende

Mióta szakács: 2013.02.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-tejfölös szelet, krémtúrós szelet, tejfölös-pudingkrémes szelet

Hozzászólások (120)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szanoca
szanoca Mon, 2018-01-29 17:56

Kezdő háziasszony létemre már sokszor megcsináltam, ha gyorsan akartam valami nagyon finomat prezentálni :) Kedvenc!

zitnya
zitnya Thu, 2015-11-19 07:29

Szia! Most csinálom, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre, érzem már előre az ízét a számban. :) Kicsit kevesebb lisztet vett fel nekem, és csökkentettem a krém mennyiségét, mivel kisebb tepsibe készítem és csak másfél tasak a pudingporom. Megírom, h. milyen lett. :)

UPDATE: Tökéletes. Langyos volt, mikor az első felét felszeltem, kicsit ügyetlenkedtem is vele. De, amikor kihűlt, mennyei volt! Megmaradt minden kocka egészben, puha és remek tésztája lett, a krém meg valami isteni volt. Mire észbe kaptam, el is fogyott. Dicsértek is rendesen! Most vendégségbe sütöm meg ismét. Nagyon szépen köszönöm neked! :)

Ildee7
Ildee7 Sat, 2015-10-10 18:26

Kedves Szendepende!
Megvolt a tesztsütés, ez a süti így tökéletes ahogy van :). A tészta jól kezelhető, tejfölből én 20%-ost használtam, de nem kellett bele az írás szerinti valamivel kevesebb is elég volt, de ez tejföltől függ. Legközelebb kipróbálom hogy a krémhez keverek egy kis doboz mascarpone-t (most nem volt készleten) szerintem attól még különlegesebb lesz (aki esetleg előbb kipróbálja írja meg milyen :)). Köszönöm a receptet :)

ginagini
ginagini Sat, 2015-01-31 15:14

A tésztával nekem is meggyűlt a bajom, pedig nem ma kezdtem a sütést. :( Sajnos mivel gyorsan választottam, nem olvastam végig a hozzászólásokat, de legközelebb kisebb tepsibe teszem. (nem volt elég a tésztám, és először nyújtani sem tudtam). Most sült ki, az illata mennyei, a kinézete nem rossz, csak a tetején nincs mindenhol tészta. Az ízét később teszteljük. Már régen betettem a receptjeim közé, de csak most álltam neki, mert azt gondoltam, hogy macerás. Hát nem az! :)

szendepende
Szendepende / szendepende Sat, 2015-01-31 17:38

Mivel ugye hűtőben volt a tészta, kicsit dolgozni-gyúrni kell rajta, hogy a kéz melegétől kezelhetőbb legyen :) Remélem ízre megfelel majd! :)

ginagini
ginagini Sun, 2015-02-01 01:10

Az íze az valami fantasztikus!! Nagyon köszönöm! Vendégségbe mentünk, oda csináltam és ott is sikert aratott. ;) Van ahol volt teteje a sütinek, volt ahova nem jutott, de ott is mennyei volt. Kisebb tepsiben, vagy ebben, de duplán csinálom legközelebb (jövő héten ;) )!

szendepende
Szendepende / szendepende Sat, 2015-01-31 17:38

Mivel ugye hűtőben volt a tészta, kicsit dolgozni-gyúrni kell rajta, hogy a kéz melegétől kezelhetőbb legyen :) Remélem ízre megfelel majd! :)

Control
Control Wed, 2014-12-17 19:38

Kedves Szendepende!

Ezt a receptet már régen kinyomtattam, hogy majd elkészítem, de valahogy mindig kimaradt. Nagy kár volt, mert ez a süti nagyon finom, és mindenkinek fantasztikusan ízlett. Sokszor fogjuk még sütni, nagyon köszönjük. Többen tepsi méretet kérdeztek, én egy dupla adagot sütöttem 40*31-es tepsiben, hatalmas magas és guszta lett.

49pirike
49pirike Fri, 2014-11-21 17:18

Szeretném megkérdezni, hogy milyen méretű tepsibe kell sütni??Előre is köszönöm .

molnarmagdi55
molnarmagdi55 Sat, 2014-11-01 12:14

Szia! Megsütöttem, hát ez tényleg mintha túróból lenni nagyon finom lett, örülők hogy rátaláltam a receptre további szép napot.

szilvana
szilvana Mon, 2014-10-13 16:53

Tegnap vendégségbe vittem a sütit, nagyon nagyon finom! Köszi a receptet!

szendepende
Szendepende / szendepende Sat, 2015-01-31 17:40

Sütőtől függ, nekem olyan 15-20 perc körül szokott lenni. De amint szépen megpirult a teteje, már jó is. :) Inkább a sütőt nézzük, mint az óránkat!

Beldam
Beldam Tue, 2014-09-30 08:27

Kedves Szende! Nagyon bíztató a recept. Szeretném tudni milyen méretű tepsi a legmegfelelőbb a leírt adaghoz? Köszi B

jucimama6666
jucimama6666 Sat, 2014-09-13 14:00

Kedves szendepende!!!Mi ajándékba kaptunk egy tálcával!Az egész család Imádta!!!Most a receptet küldte el az ismerősöm!!Köszönöm!!!! :)

Marti777
Marti777 Sun, 2014-09-07 19:58

Szeretném én is megsütni ezt a nagyon finomnak ígérkező sütit, annyi kérdésem lenne, hogy 20 %-os tejföllel kell elkészíteni? Vagy elég a 12 %-os is?

sonce85
Sonce / sonce85 Fri, 2014-09-05 11:54

Amióta megtaláltam ezt a receptet,többször is elkészítettem. Valami mennyei finom! Mindenkinek csak ajánlani tudom. A férjemnek ,a kollégáknak és a rokonoknak is nagyon ízlik/ízlett!
Köszi,hogy megosztottad velünk!!!

boel
boel Thu, 2014-07-24 22:36

Köszi a receptet! A család egyik kedvence lett! :)

EdesMindegy
EdesMindegy Thu, 2014-04-17 16:18

Nagyon finom, könnyű a tésztával dolgozni, a krém tökéletes. Köszönöm szépen a receptet. :)

zsuska
zsuska Thu, 2014-03-20 18:27

Kedves Szendepende!!
A recept fantasztikus!! Olvasom, hogy volt akinek meggyűlt a baja a tésztával. Az elsőnél én is kissé
küzdöttem, de másodszorra jóval leleményesebb voltam és tettem a tésztába egy evőkanál tejfölt.. Innentől kezdve patent a dolog. Imádjuk! :) ...és persze az összes ismerősőm és rokonom kezében már a recept, szóval terjed mint valami vírus!! :))) Köszönjük!!

Mártus71
Mártus71 Tue, 2014-03-11 20:28

megcsináltam a hétvégén, sajnos a tésztával nekem is" meggyűlt a bajom" . Nem tudom mi lehetett a gond, nagyon nehezen nyújtható, kemény volt De aztán megoldottam és rácsokat csináltam a maradék tésztából. Az eredmény végül is nagyon jó lett, mert a krém isteni és sütés után nem volt kemény a tészta. köszi.
üdv.
M

Petyusa
Petyusa Sun, 2014-03-30 15:16

A receptben a margarin és a cukor súlya van elirva. A liszt mennyiségéhez 20dkg margarin,10-12dkg cukor. Igy nem lesz száraz.

szendepende
Szendepende / szendepende Sat, 2015-01-31 17:51

Én mindig a receptben leírt arányokkal dolgozom, és sosem száraz a tészta. Finom omlós lesz sütés után. Néhány kommentelőnek a tészta nyújtása okoz gondot, nem a sütés utáni állaga.

viki82
viki82 Sat, 2014-03-08 03:21

Annyi sok jot olvastam errol a sutirol, hogy muszaj kiprobalnom!! :)
Raadasul a kremturo gyerekkori kedvenc, es 6 eve nem ettem, mert kulfoldon elek, es itt nem lehet kapni.
Egy kerdesem lenne viszont, mielott belevagnek. Leirnad nekem legyszives, hogy otthon mekkora a kiszerelese a nagy es kicsi tejfolnek?
Koszonom, Viki

gullerzso
G. Zsófi / gullerzso Sun, 2014-04-06 08:37

Igazából márkától függ... A nagy az 450-330 grammig mozog, a kicsi az pedig ha jól tudom 200-175 grammig. A kicsiben most nem vagyok biztos, de azért remélem segítettem! :)

1368
finomliszt 40 dkg
cukor 15 dkg
margarin 10 dkg
tej 7 ek
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 20 dkg
tejföl 600 g
citromlé 1 fél citromból nyert