Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis lúdláb

Hamis lúdláb
Hamis lúdláb
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan valami finomat akartam készíteni férjem névnapjára, így született ez a kis recept, ami nagy sikert aratott a család körében.

hozzávalók / 4 adag

A 4 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a négy tojásos piskótát. A 4 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral habosra keverjük. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A cukros tojássárgájához hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál sütőport, és óvatosan belekavarjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 1 percig magas lángon, majd közepes tűznél megsütjük.
  4. A pudingokat a tejben megfőzzük, a margarint a cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a puding, összekavarjuk a margarinnal.
  5. A meggybefőtett lecsepegtetjük, és a pudingos krémhez adjuk.
  6. A psikótára rákenjük a krém felét, és rumos kávéban megforgatott kekszet rakunk rá, majd a krém másik felét a kekszre simítjuk. A krém tetejére olvasztott csokoládét öntünk, és berakjuk a hűtőbe dermedni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 35 174
elküldve: 7
receptkönyvben: 248
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lúdláb háztartási keksszel, emeletes kávés lúdláb, lúdláb másként

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1064
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
csokoládés pudingpor 2 tasak
meggybefőtt 350 g
tej 8 dl
margarin 20 dkg
cukor 1 ek
háztartási keksz 20 db
feketekávé 1 dl
rumaroma 5 ml
csokoládé 10 dkg