Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis marcipán kocka 2.

Hamis marcipán kocka 2.
Hamis marcipán kocka 2.
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy konyhamagazinban találtam ezt a finomságot, ami elsőre rögtön levett a lábamról. A család rendszeresen kéri alkalmakra, mert igazi marcipán íze van. Vigyázat, igen hamar elfogy :-).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg porcukrot kikeverünk 10 dkg vajjal, a tejföllel, a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót és a tojások keményre vert habját.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darát és a cukrot, és kevergetve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a puha vajat és a mandulaaromát. A kihűlt krémet a tésztára kenjük.
  4. Végül a tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a kissé már megdermedt krémes réteget.
  5. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával.
  6. Ha kicsit megdermedt a csoki, felszeleteljük, mert utána törik!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 887
elküldve: 6
receptkönyvben: 501
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Angel

Mióta szakács: 2010.02.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis marcipános kocka, marcipánízű sütemény, hamis marcipánsüti

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Tue, 2012-07-17 07:23

Szia!
Jól gondolom, hogy ez a süti másnap is ugyanolyan finom? Csak mert vendég jön hozzánk, és aznap dolgozom, előre kéne valamit csinálnom... Köszi

Angel1241
Angel / Angel1241 Tue, 2012-07-17 18:10

Szia villers!
Igen, másnap is tökéletes, bár általában nem marad belőle másnapra :) tartsd hűtőben, de a csoki megdermedése után előre szeleteld fel, mert ha a csoki megkeményedik nem tudod szépen vágni! sok sikert!

villers
villers Tue, 2012-07-17 19:54

Köszi, akkor majd legközelebb ezt csinálom, már kész a másik. Amúgy nálunk sem szokott másnapra maradni, legyen az bármilyen, de most kivételesen kimondottan holnapra kell :)

Krisztiger
Krisztiger Tue, 2012-05-01 14:01

szia, bocsi,lehet h nem jol olvasom, de kell a krembe is vaj? mennyi? koszi a gyors valaszt

norika81
norika81 Tue, 2012-03-06 11:01

sziasztok,

tortaként is el lehet készíteni szerintetek? Ha igen, akkor dupla adag? Gondolom a csokimázat viszont ugyanúgy előre fel kell vágni.

Angel1241
Angel / Angel1241 Tue, 2012-03-06 11:11

Szia Nórika!
Én már készítettem tortaformában is, nem kellett dupla adag, egy szép kerek tortához elegendő ez a mennyiség. Én az oldalát vágott mandulával díszítettem, a csoki csak a tetejére került. A tetejét nem vágtam fel előre, de ha gyertyát is szeretnél belerakni, azt mindenképp tedd meg mielőtt megszilárdul a csokoládé! Sok sikert!

Angel1241
Angel / Angel1241 Mon, 2011-11-14 20:36

Kedves gyömbér!
1 púpozott evőkanál búzadara = 2 dkg, tehát 7,5 evőkanál búzadara kell a krémhez :)
Sok sikert!!

gyömbér
gyömbér Tue, 2011-11-15 06:14

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, a hétvégén neki is látok a sütéshez! :)

gyömbér
gyömbér Mon, 2011-11-14 12:52

Nagyon jól hangzik a recept, szeretném megsütni, de az a problémám, hogy nincs mérlegem. Meg tudná mondani valaki, hogy 15 dkg búzadara kb. hány evőkanál? Köszönöm!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Wed, 2010-03-10 13:46

Ezt a süteményt ma elkészítettem és nagyon finom lett! Várom haza a családom és kiváncsi leszek, hogy Ők majd mit szólnak hozzá! Én imádom a marcipánt, azt hiszem még sokszor elfogom készíteni! :)
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönöm a receptet! :)

Angel1241
Angel / Angel1241 Wed, 2010-03-10 13:50

Nagyon szivesen!! :) Biztos vagyok benne, hogy ma nagy bókokat fogsz bezsebelni! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 17:43

Hétvégén megsütöttem, és ez lett a kedvenc sütim, valami Isteni! Én a tetejére törökmogyorós Milkát olvasztottam, nagyon finom! Köszönöm.

Angel1241
Angel / Angel1241 Sat, 2010-02-27 07:42

Kedves Spitzeva!
Nekem is van egy kedves marcipánőrült ismerősöm, imádta ezt a sütit! Tuti siker lesz! :) Jó sütést-főzést, szép napot! :)

Spitzeva
Éva / Spitzeva Sat, 2010-02-27 07:22

Ez nagyon gusztán néz ki! A sógorom marcipán őrült,ezt a receptet átadom a Húgomnak! :-)

1520
tojás 4 db
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tejföl 2 ek
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 4 dl
búzadara 150 g
porcukor 20 dkg
vaj 25 dkg
mandulaaroma 20 ml
tortabevonó 10 dkg
vaj 3 dkg
mandula 2 dkg