Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis marcipánkockák 4.

Hamis marcipánkockák 4.
Hamis marcipánkockák 4.
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kolléganőm kínált ezzel a süteménnyel a névnapján jó néhány évvel ezelőtt, azóta a családunkban több generáció kedvence lett. Minden a masza sűrűségén múlik, ennek a megítéléséhez kell egy kis gyakorlat.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A csoki és a mandula íze nagyon finom együtt, a kis kockák akár egy-egy bonbonnak is felfoghatók. 
Celofánba csomagolva  ajándékba is adhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két dl tejben felfőzzük a cukrot lassú tűzön, állandóan kevergetve. Jó sűrűre főzzük kb. 20 perc alatt.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és teljesen felolvasztjuk benne a margarint.
  3. Apránként, kevergetve hozzáadjuk a lisztet. (Azért írtam, hogy kb. 40 dkg liszt, mert a tésztának folynia kell, mint a sűrű méznek, ezért a liszt lehet kicsit kevesebb is.)
  4. A masszát kétfelé vesszük.
  5. Az egyik felébe két kanál kakaót, a másik felébe mandulaaromát teszünk.
  6. Még forrón beleöntjük a kakaós részt egy négyszögletes tálba vagy tepsibe.
  7. Ahogy kicsit hűl, elég kemény lesz ahhoz, hogy ráönthessük a mandulás masszát. Nem szabad összekeveredniük.
  8. Kb. 2 óra alatt úgy megszilárdul, hogy szép kis kockákra lehet vágni. Nem kell hűtőbe tenni.

  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 183
elküldve: 6
receptkönyvben: 336
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Tücske

Mióta szakács: 2011.01.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipánkockák, mandulás-kakaós bonbon

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szusika
szusika Sat, 2012-06-16 20:51

Nekem sajnos nem sikerült, pedig a massza sűrű méz szerű volt, mégsem dermedt meg annyira hogy vágható legyen. Sajnáltam nagyon a sok cukrot, ezért kitaláltam, hogy sütök egy piskótát és megkenem ezzel a "krémmel", de kenhető sem volt az állaga, szóval nem igazán jött össze felhasználni így sem. A kekszes változatot ettem már, reméltem ez is olyan lesz, de sajnos nem.

judy_87
judy_87 Thu, 2012-02-09 16:03

Kedves Tücske!

Új vagyok az oldalon, ez volt az első recept, amit kipróbáltam, és -bár kicsit kevesebb lisztet kellett volna használnom,- csodás lett az eredmény, a család nagyon értékelte :) Köszönöm a receptet! :)

Üdvözlettel: Judit

Tücske
Tücske / Tücske Tue, 2011-12-13 13:45

Kedves Luizi!

Nagyon sajnálom, hogy csalódnod kellett, nálunk már nagyon sokan kóstolták, és ízlett.
Ezért gondoltam, hogy felteszem. Üdvözlettel: Tücske

luizi
luizi Mon, 2011-12-12 21:36

Saját vélemény és tapasztalt:
Évek óta sütök, bőven nem vagyok már kezdő, de valamit elronthattam, mert a végeredmény borzasztó rossz lett. Ajándékba lett volna, de szerencsére megkóstoltam a szélét. Lisztízű volt az egész, pedig még a meleg lapon kevertem bele, biztos, ami biztos. Az aroma erőssége és műíze csak rátett egy lapáttal.
Szó nincsen kakaó és mandulaízről, csak geil liszt és orrfacsaró aroma (a zöld, gyufaskatulyás, ahogy a recept írja). Sajnálom, hogy nem azt adta, amit vártam, pedig nagyon jól néz ki. Ki kellett dobnom az egészet, 70 dkg cukor volt benne! Keksszel talán jobb lehet, aromából a fele is elég, de abból is inkább az Oetker-es, bár az nem zöld.
A kommentek alapján azt hittem jó kis receptet találtam, de attól tartok, kell írnom egy negatívat is.
Üdvözletem: luizi

Tücske
Tücske / Tücske Fri, 2011-05-06 19:28

Szia!

Egy egészet. Ez egy gyufaskatulya nagyságú , sötétzöld műagyag fiola. Mind kell bele. Jó sütögetést!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-03-06 11:51

Kedves Tucske!
Tiéd lett 2011. március 5. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

marica1985
marica1985 Sat, 2011-03-05 16:03

Nem lehet cukor helyett mézet használni?(CSak kérdezem?)
Szerintetek?

Tücske
Tücske / Tücske Sat, 2011-03-05 15:44

A liszt a forró szirupban teljesen megfől,ettől nem kell félni. Olyasmi, mint a képviselófánk tésztája.
Egy kocka margarin kell hozzá, ami 25 dkg.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 14:43

Szia!
Mekkora margarin kell?

marica1985
marica1985 Sat, 2011-03-05 16:07

Néztem máshol is a receptet ott darált kekszet használ, de úgy nézz ki ezzel is meglehet, vagy legalább is gondolom lisztel is helyetesíthető !Én megpróbálom majd mindkettővel!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-05 10:59

Tetszik. Elmentve. És az is tetszik, hogy olyan kis apró bon-bon féle, tehát kedves meglepi ajándék is lehet:-)))
Jó ötlet!Köszi!:-)
Szép hétvégét! Éva-Anyóca

765
cukor 70 dkg
tej 2 dl
margarin 25 dkg
rétesliszt 40 dkg
mandulaaroma 30 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek