Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis mézes puszedli

Hamis mézes puszedli
Hamis mézes puszedli
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom kapta a receptet az egyik barátnőjétől, nekünk nagyon bevált. Minden édesszájúnak ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 csésze cukrot megpirítunk, ezután a kávéval felengedjük, majd még öntünk hozzá 1 csésze cukrot és fél dl vizet.
  2. Miután elolvadt a cukor, lehűtjük, és hozzákeverjük a 4 kanál olvasztott zsírt, a tojás sárgáját, az 1 csésze tejben megáztatott szalalkálit, a fűszereket és annyi lisztet, hogy lágyan gyúrható legyen. Egy napig pihentetjük.
  3. Másnap még adunk hozzá 1 sütőport és 1 marék lisztet.
  4. Ezután kisodorjuk kb 1 centiméteres vastagságra, és kiszaggatjuk.
  5. Megsütjük.
  6. A tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött felkeverjük. (színezhetjük is ételszínezékkel)
  7. A kihűlt puszedlikat belemártogatjuk, majd hagyjuk megszáradni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 892
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gumicukor

Mióta szakács: 2011.10.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézespuszedli, mézespuszi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

787
cukor 2 bögre
feketekávé 2 dl
víz 0.5 dl
sertészsír 4 ek
tojássárgája 2 db
tej 2.5 dl
szalalkáli 20 g
sütőpor 1 csomag
finomliszt 45 dkg
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 16 ek