Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis mézes puszedli Lizinka konyhájából

Hamis mézes puszedli Lizinka konyhájából
Hamis mézes puszedli Lizinka konyhájából
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk elképzelhetetlen volt a karácsony édesanyám puha mézes puszedlija nélkül. De egész évben is gyakran kértük, hogy süsse meg, mert nagyon  finom volt. Én továbbvittem a hagyományt, karácsonykor ez az egyik vendégváró.

hozzávalók / 6 adag

A puszedlihez

A cukormázhoz

ajánlat

Dobozokba rakva és eltéve sokkal finomabb csemege, mint a bolti puszedli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 20 dkg cukrot megpirítunk, utána 2 dl vízzel felolvasztjuk. 2 dl meleg tejbe feloldjuk a 20 g szalalkálit, és a kihűlt pirított cukorral összevegyítjük.
  2. Ezt az egészet egy nagy tálba tesszük, hozzáadunk 30 dkg cukrot, vaníliát, citromhéjat, törött szegfűszeget, fahéjat, 3 tojássárgáját és jól elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
  3. Utána beletesszük a 120 dkg lisztet, és jól összegyúrjuk. Hideg helyen 1/2 óráig pihentetjük.
  4. A tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, majd szép aranybarnára sütjük.
  5. A 3 tojásfehérjéből, 3 evőkanál vízből és 35 dkg cukorból, forrásban lévő víz felett habot verünk. A puszedlik ekkor már egy nagy lábasban pihennek. A habot a puszedlikra öntjük, és fakanállal jól összekeverjük. Szétrakjuk gyúródeszkára, és megszárítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 806
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puszedli, hamis mézes puszedli, cukormázas puszedli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2014-01-17 14:03

Szia!
Fogalmam sincs! Szerintem akkor lehet kemény, ha vastagra van nyújtva, vagy még a liszt minőségére gyanakszom! Nekem kellemesen ehető a minősége. De nem az a bolti lyukacsos fajta!

piakistvanne
piakistvanne Tue, 2014-01-07 13:00

Köszi a választ,hétvégén neki állok.Bocs az okoskodásért.Nagyon örülök a hamis mézes recepteknek,szeretem a mézet de valami okból ha mézes ételt fogyasztok iszonyú gyomor fájás gyötör és bár milyen méz lehet.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2014-01-06 20:11

Szia!
Jól írtam, valóban 120 dkg! Mivel nagyon sok lesz a "folyadékos" hozzávaló a liszt felveszi, és jól gyúrható szép tésztát fogsz kapni! Jó sütést kívánok!!!

piakistvanne
piakistvanne Mon, 2014-01-06 16:34

Szia!
A liszt mennyisége 120dkg,nem elírtad véletlenül,tetszik a recept és mivel hamis mézes meg is készítem csak a lisztnél elgondolkodtam.

1351
finomliszt 120 dkg
cukor 50 dkg
víz 2 dl
tej 2 dl
szalalkáli 20 g
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
szegfűszeg 8 db
fahéj 2 kávéskanál
cukor 35 dkg
víz 3 evőkanál
tojásfehérje 3 db