Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis orosz krémtorta Meloka konyhájából

Hamis orosz krémtorta Meloka konyhájából
Hamis orosz krémtorta Meloka konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám keresztlányának szülinapjára kellett megsütnöm, hát nem kell mondani, hogy amit ők vettek a cukrászdából tortát, közel nem volt olyan szép, mint amit én készítettem. Nevettünk is azon, hogy az enyém kiröhögi a cukrászdai tortát. Azt sem kell mondani, hogy melyik torta fogyott el hamarabb.:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
  2. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
  3. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tészta felét, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük.
  4. Mikor kész, kiborítjuk fejjel lefelé, lisztezett asztalra, majd kisütjük a másik felét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
  5. Mikor kész a 2. lap is, és kihűlt az is, akkor mindkét lapot kettévágjuk, így lesz 4 piskótalapunk.

Krém:

  1. A hamis sárga krémhez a pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük főni a Bourbon vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor felforr, a csomómentes pudingpor-péppel sűrű krémet főzünk belőle.
  3. Hagyjuk hűlni. Közben 10 dkg cukrozott gyümölcsöt rumba vagy higított rumaromába áztatunk.
  4. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, picit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon, felmelegítjük, hogy folyós legyen. Forralni nem kell, sőt nem is szabad. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  5. A tejszínből 3,5-4 dl-nyit kemény habbá verünk.
  6. A kihűlt sárga krémbe nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot, majd belecsorgatjuk a zselatint.  Ha nagyon szeretjük a rumos ízt, akkor egy kevés rum is kerülhet bele. A lényeg, hogy mindezt gyorsan csináljuk, mert a zselatin elkezd megkötni.
  7. A krém 1/3-ával megkenjük az alsó piskótalapot. Megszórjuk a cukrozott gyümölcs felével, mehet rá a 2. piskótalap.
  8. Ismét krém és gyümölcs, majd a 3. piskótalap. Ezt is megkenjük krémmel, rá az utolsó lap, arra is krémet kenünk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap felverjük a maradék tejszínt, és a karimából kiszedett torta oldalát megkenjük vele, aprított mogyoróval, mandulaforgáccsal vagy darált dióval panírozzuk.
  10. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és a megmaradt 5 dkg cukrozott gyümölccsel díszítjük vagy gumimacikkal, a fantáziánkra van bízva.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 413
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

meloka91

Mióta szakács: 2012.06.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Meloka-féle hamis oroszkrémtorta, krémes tora kandírozott gyümölccsel, orosz krémtorta kicsit másképp

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eseme
szabó emese / eseme Wed, 2012-09-05 13:20

Igen.
Erre már én is-mi is rájöttünk, hogy a saját SOKKAL ízletesebb, mint a bolti. :-))
-tisztelet a kivételnek.

779
tojásfehérje 8 db
tojássárgája 8 db
cukor 400 g
finomliszt 500 g
1 csipet
napraforgó olaj 9 ek
szódabikarbóna 0.5 tk
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 15 ml
zselatin 1 dkg
dió 20 dkg
növényi habtejszín 350 ml
erdei gyümölcs mix 30 dkg
növényi habtejszín 150 ml
mandulapehely 10 dkg