Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis pacalleves csirkemellből

Hamis pacalleves csirkemellből
Hamis pacalleves csirkemellből
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete: az "Erdélyi konyha" egyik régebbi száma.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet 1 l sós vízben 2 gerezd fokhagymával, babérlevéllel és a lestyánnal, kb. 30 perc alatt megfőzzük.
  2. A megtisztított zöldségeket finomra reszeljük.
  3. Az olajon a zöldségeket a maradék áttört fokhagymával kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Közben adogassunk hozzá egy kis vizet.
  4. A húst vékony csíkokra vágjuk.
  5. A levest a megpárolt zöldségekre szűrjük, hozzáadjuk a húst is. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.  
  6. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel és kevés forró levessel, végül a leveshez keverjük.
  7. Lestyánecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 21 543
elküldve: 4
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirkeleves, pikáns csirkeleves, erdélyi tejfölös-ecetes csirkeleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
csirkemell filé 350 g
babérlevél 1 db
lestyán 2 szál
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 1 db
petrezselyem 1 csokor
zeller 50 g
olívaolaj 1 ek
tejföl 200 ml
tojássárgája 2 db
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint