Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis quiche

Hamis quiche
Hamis quiche
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam vajas tésztát készíteni idő hiányában, ezért más alapot találtam ki a quiche számára.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

Először a feltétet kezdjük el megcsinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kis darabokra vágjuk, és elkezdjük serpenyőben pirítani. Folyamatos kavargatással addig pirítjuk, míg barnulni nem kezd. Közben felaprítjuk a hagymát és a kaliforniai paprikát (aprítógépben) külön-külön.
  2. Ha nem ereszt elég zsírt a szalonna, akkor olívaolajat adunk hozzá, és a hagymát is elkezdjük hozzápirítani. Ha már aranybarna, akkor hozzáadjuk az aprított paprikát és sózzuk, fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg nagyjából elpárolog a szósz leve.
  3. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, előmelegítjük a sütőt és elkészítjük a tésztát.
  4. A zabpelyhet és a lenmagot kávédarálóval porítjuk. A vegetáriánus fasírtport, a csicseriborsó lisztet és a lenmagos zabpehely-darálékot összeforgatjuk. Adunk hozzá egy kis sót és enyhén fűszerezzük. Annyi olajat adunk hozzá, amitől már összeáll kis golyókba. Ennél nem lényeg, hogy homogén massza legyen!
  5. A keveréket kézzel a kis (d=17) tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson egy kicsi, hogy legyen majd pereme a pitének.
  6. A kihűlt szószhoz hozzáadjuk a 4 tojást, a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint a masszát ismét kicsit megsózzuk, befűszerezzük.
  7. A tortaformában lévő tésztára öntjük a feltétet, és kb. fél órát sütjük lefedés nélkül a 180 fokos sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

almadi-agi

Mióta szakács: 2014.04.01.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges pite, francia lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

380
zabpehely 3 ek
lenmag 1 ek
csicseriborsóliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fasírt fűszerkeverék 3 ek
olívaolaj 1 ek
császárszalonna 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
tojás 4 db
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint