Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis ricottás tejszínes-túrós krémes

Hamis ricottás tejszínes-túrós krémes
Hamis ricottás tejszínes-túrós krémes
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti ricottás receptet anyósomtól kaptam, és kezdő létemre elsőre tökéletesen sikerült. Karácsonykor viszont sehol sem kaptam ricottát, így azt keksz ízű krémjoghurttal helyettesítettem. Hatalmas sikere lett. Azóta is a "hamis" verziót kéri a férjem.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tészta lapokat kinyújtjuk, és enyhén kiolajozott tepsin pár perc alatt szép aranybarnára sütjük (előtte megszurkáltam a nyers tésztát a tepsiben, hogy ne hólyagosodjon fel). Miután készre sült az első, lecsúsztatjuk a tepsiről, amit kicsit átkenünk olajjal, ráfektetjük a másik kinyújtott és már felkockázott tésztát, és azt is megsütjük.
  2. A túrót, a joghurtokat, a vaníliás cukrot és a kevés porcukrot villával összedolgozzuk, a tejszínt a habfixálóval vagy zseléfixszel kemény habbá verjük. A túró édesítésénél ügyelni kell arra, hogy a tejszín és a joghurt is édes.
  3. Miután felverjük a tejszínt, óvatosan csepegtetünk bele vanília aromát, és beleforgatjuk a túrós egyveleget, majd ezt a krémet rásimítjuk az elsőnek kisütött lapra. Végül a tetejére rakjuk a másik, felkockázott lapot, majd megszórjuk porcukorral, és mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjen.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 369
elküldve: 11
receptkönyvben: 315
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicky

Mióta szakács: 2014.05.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-túrós sütemény, túrós-joghurtos süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Audrey447
Audrey447 Fri, 2014-07-25 15:23

most készítettem el, megy a hűtőbe, este lesz a "finálé". Remélem, legalább olyan sikere lesz, mint mikor a húgom készítette el :) Köszönjük a receptet!

Adrienn

Patek6730
Patek6730 Sun, 2014-06-08 12:17

én most egy fél kilóssal próbálkozom és kb 20*30 ra nyújtom

nmszil80
nmszil80 Fri, 2014-06-06 22:37

Nagyon finom lehet a sütemény! Kipróbálnám szívesen. Mekkora leveles tésztát használsz? És mekkora tepsire nyújtod?

Nicky
Nicky / Nicky Sun, 2014-06-08 14:58

A tepsi, amire ki szoktam nyújtani a tésztát kb 34*25 cm. De legutóbb a Lidl-ben vettem olyan tésztát, amit nem is kell nyújtani, csak széthajtani. Az még jobb. Végülis az a lényeg, hogy nagyjából egyforma legyen a két tésztalap. Bár nekem mindig marad meg a kiskockákból, mire kilegózom a tetejét, így tudok egy kicsit nassolni is közben...

Audrey447
Audrey447 Fri, 2014-07-25 15:24

Van olyan tészta, amit nem kell nyújtani??? Ha ezt tudtam volna... ugyanis nem sikerült teljesen egyformára nyújtanom a két tésztát, kicsit csálé lett. Legközelebb keresek olyan tésztát :)

344
leveles tészta 2 csomag
tehéntúró 25 dkg
görög joghurt 250 ml
növényi habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 4 ek
vaníliaaroma 8 csepp