Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis somlói babapiskótával

Hamis somlói babapiskótával
Hamis somlói babapiskótával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a somlói recept az, ami az eddigi kóstolásokból a legjobban bejött. Nagyon sokfélét kóstoltam már, és úgy érzem, ez az igazi. :)) Számomra biztosan. Más lehet, hogy máshogy gondolja... én így.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaót, cukrot és 4 dl vizet csomómentesre keverjük, és felfőzzük, vigyázva nehogy leégjen.
  2. A maradék 1 dl vízzel kikavarjuk a pudingport, majd ha felfőtt a kakaós máz, ráborítjuk a pudingot és besűrítjük. 
  3. A babapiskótát kisebb darabokra törjük, és szétosztjuk a kelyhekbe, majd erre elosztjuk a kakaós mázat.
  4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.
  5. Tálaláskor tejszínhab rózsát nyomunk a tetejére, és megszórjuk a mogyoróval.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 853
elküldve: 28
receptkönyvben: 485
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás somlói, somlói piskótával, somlói galuska piskótával készítve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

229
víz 500 ml
cukrozatlan kakaópor 50 g
vaníliás pudingpor 40 g
cukor 10 dkg
rumaroma 3 csepp
babapiskóta 10 db
habtejszín 60 ml
földimogyoró 5 dkg