Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis somlói Lbara konyhájából

Hamis somlói Lbara konyhájából
Hamis somlói Lbara konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan valami finomat! A híres somlói galuskát alapul véve, kicsit leegyszerűsítve, átvariálva.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Egy keverőtálba ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a sót.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A mazsolát megmossuk, és langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  4. Kézi robotgéppel magas fordulatszámon felverjük a tojásokat, majd lassan, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben folyamatosan magas fordulatszámon dolgoztatjuk a robotgépet. Mikor jó habos, krémes az állaga, jöhet a liszt, ugyanúgy, mint a cukor, kanalanként, lassan.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész piskótát sütőrácsra borítjuk, ha meghűlt, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

Összeállítás

  1. A vaníliás pudingport felfőzzük 5 dl tejjel és 1 dl vízzel.
  2. Ha elkészült, hozzáadjuk a 3 ek cukrot.
  3. Egy nagy, hőálló tálba tesszük a piskóta egynegyedét, megszórjuk durvára vágott dióval, mazsolával, ráöntjük a a vaníliás puding felét. Jöhet a piskóta negyede, dió, mazsola, puding.
  4. A csokoládés (én étcsokoládésat szoktam) pudingot is elkészítjük. Folytatjuk a fenti menetet, piskóta, dió, mazsola, puding, piskóta, dió, mazsola, puding. Ha meghűlt, ehetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x38 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 562
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lbara

Mióta szakács: 2011.10.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos piskóta dióval és rummal, hamis somlói galuska, piskótás lerakott kétféle pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

318
tojás 4 db
1 csipet
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 0.25 csomag
porcukor 6 púpozott ek
mazsola 1 marék
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 1 l
víz 2 dl
cukor 6 csapott ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
dió 1 marék