Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis tejszínhab

Hamis tejszínhab
Hamis tejszínhab
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy réges-régi kicsi konyhai naptár hátulján volt. Az édesanyám megőrizte ezeket a kis naptárokat a receptek miatt.

Készítettem már tortára, somlói galuskára. A képen meggylekvárral készült, forgácsfánk kísérőjeként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a hab nem esik össze, sütemények, torták töltésére, díszítésére is jól használható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd. A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk. Ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, tovább kell főzni.
  2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverünk egy evőkanál porcukrot, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
  3. Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
  4. Ezt a habot ízesíthetjük a szirupba főzött vaníliával, vagy a habba kevert áttört gyümölccsel, lekvárral, feketekávéval, darált dióval.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 34 332
elküldve: 4
receptkönyvben: 423
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáshab, tejszínhab, hab

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

22mol22ly
22mol22ly Thu, 2012-10-25 08:44

Kedves Nyinyinagyi!
Megmentetted a szülinapi tortámat ezzel a habbal! Mielőtt elindultam volna egy újabb doboz híres" Hulala habtejszínért, megtaláltam a receptedet. Tojás, cukor és víz még volt :) a félkész tortámhoz, így meg is csináltam. Még hűl, de nagyon bízom benne, hogy ez egy tényleg "igazi habbá" lesz.
Köszönöm Neked és Édesanyádnak!:)

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2012-12-28 18:20

Bocsánat, hogy beleszólok, de a Hulalát esetleg csak csúfolni lehet habtejszínnek, semmi köze hozzá, sem összetevőkben, sem ízben. Az csak egy növényi nyavaja (mint a margarin), ez a tojásfehérje hab még mindig egészségesebb, mint az a vacak.

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Fri, 2012-12-28 18:54

Ha tejérzékeny lennél mint én nem szólnád le a margarint, semmit nem tudok enni aminek bármi köze van a tejhez. Igaz mielőtt tejérzékeny lettem két embernek való tejterméket is elfogyasztottam, most azon erőlködöm, mit mivel tudok helyettesíteni, nem sok választásom van!

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2012-12-28 19:01

Elnézésedet kérem, nem akartalak megbántani, de sajnos igenis leszólnám azokat a vackokat. Nagyon egészségtelen mind, de akinek nem inge...

Odzsi
Odzsi / Odzsi Sat, 2012-08-25 22:49

Én a végén kevertem bele, összetört málnát. Így önálló édességként ettük.
Köszi a receptet!

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Tue, 2012-06-19 21:34

Édes és habos, nem igazán tejízű, bár én már olyan régen kóstoltam bármit ami tejes, nem is emlékszem ugyanis tejérzékeny vagyok.

olka75
olka75 Sun, 2012-02-26 18:45

Ez nagyon jó ötlet!!Hamarosan én is kipróbálom!Üdv!Kata!

173
cukor 15 dkg
víz 1.5 dl
tojásfehérje 4 db
porcukor 1 ek