Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis tiramisu 2.

Hamis tiramisu 2.
Hamis tiramisu 2.
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi időben hétvégente mindig sütök valami finomat, és viszek át a barátnőmnek, aki viszonzásul ezt az édességet készítette el. Némi módosítás után született meg ez a recept. Nagyon finom, és egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajkrémet a vaníliás cukorral, a porcukorral, a habfixálóval és a tejszínnel keményre keverjük habverővel.
  2. A babapiskótát egyenként capuccinóba mártogatjuk, majd a tál aljára helyezünk belőle egy sort.
  3. Erre egy sor krémet kenünk, ezt ismét babapiskóta követi, majd újra krém. Addig folytatjuk, míg el nem fogy.
  4. A tetejére krém kerüljön, arra pedig kakaópor.
  5. Jó, ha egy éjszakán át pihentetjük hűtőben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 663
elküldve: 2
receptkönyvben: 274
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Erchy

Mióta szakács: 2010.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu vajkrémmel és Hulalával, takarékos tiramisu

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erchy
Erchy / Erchy Thu, 2010-04-22 08:52

Sziasztok mindenki!

Nekünk a legmegfelelőbb a CBA-ás natúr vajkrém volt! Igaz, hogy nem egy nagy márka, de én nem szeretem a túl sós ételeket, én és a családom számára nem ütközött ki a só íze. Úgy gondolom egy próbát megér, viszont az emberek ízérzékelése és ízvilága nem egyforma, ezért garantálni nem tudom!

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Thu, 2010-04-22 08:36

Azt nem értem, hogy már annyi helyen (itt nálunk a piacon is ) vannak ilyen tök jó házi sajt és tejterméket áruló kis buszok. Mi a fenéért sózzák meg azt a rohadt vajkrémet ??? Én már kérdeztem is hogy miért nem árulnak minimális sótartalmú vajkrémet és megvennénk ezt a magyar termelőtől nem pedig a külföldi és még jó drága mascarponét ??? mert a bolti vajkrémek még azért elég sósak . valljuk be. Én is minden karácsonykor gesztenyés fatörzset készítek és abba is vajkrém kell.Finom, imádjuk, de azért lehet érezni a vajkrém sósságát , ami nem kellene bele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-22 01:11

Én próbáltam már eredeti tiramisu recept szerint vajkrémmel, de nekem elég sós lett... :-(
Lehet, hogy nem mindegy milyen natur vajkrémet használunk?

Erchy
Erchy / Erchy Thu, 2010-04-22 08:21

Szia!

Az igazat megvallva én ezt a desszertet párszor elkészítettem már, és különféle vajkrémekkel (Milli, CBA stb...), és mindegyikkel nagyon finom lett. Csupán az a lényeg, hogy a vajkrém natúr legyen!
Szép napot!

Erchy
Erchy / Erchy Wed, 2010-04-21 20:42

Sziasztok!

Nagyon szívesen a receptet. Ízlés szerint persze lehet locsolni a babapiskótát, én kihagytam.
Szerintem a vajkrémes egyveleg tökéletesen helyettesíti a mascarponét, és az íze is nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!

illesera
illesera Wed, 2010-04-21 20:21

Sziasztok!de jó kis recept ez, nagyon tetszik, hogy nincs benne nyers tojás, mert azt én mindig utáltam az eredeti tiramisu receptben.... ! a rum, vagy amaretto, vagy konyak azért sztem kellene bele ! köszi erchy, ezt most nyomban elmentem !!!!!! üdv era

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-04-21 21:22

Szia Era, a nyers tojás fóbiád :) meg fog oldódni, ha majd kikerül az oldalra az "igazi" tiramisu receptem (pasztőrözni kell a tojást, nem egy nagy cucc) jelenleg várakozó üzemmódban van a recept...szóval majd nézd meg, ha van kedved:)
Amúgy ez itt a reklám helye:)
Üdv
Juci

illesera
illesera Wed, 2010-04-21 21:35

Nosza , rajta, már alig várom, kiváncsi vok, milyen a "pasztőrizált" tojás!!!! :))) era

illesera
illesera Thu, 2010-04-22 18:31

Kedves Strawberry, nagyon köszönöm , hogy elküldted az eredeti receptet, így már mindjárt más, hogy a tojás nem nyersen, kezeletlenül kerül a desszertbe, én ettől mindig idegenkedtem.! ( Azt hiszem, aki kapott már szalmonella fertőzést, az tudja miről beszélek ! brrrrrrr...., bár az inkább a tojás héjáról kerül az ételbe, ezért KELL mindig megmosni a tojást alaposan felhasználás előtt.) Nagyon érdekes volt a recepthez fűzött esszéd is, tulajdonképpen azon túl, hogy szeretek sütni/főzni, nagyon érdekel az ételek, étkezési szokások története is, gondolom sokan vagyunk így ezzel. Ezért én mindig először a "story " elolvasásával kezdem nézni a receptjeiteket, ha az érdekes, akkor nézem meg magát a leírást is.Nem régen találtam rá erre az oldalra, de pont ez tetszik benne, hogy meg is lehet beszélni a recepteket, meg még rengeteg infót adunk/kapunk, ez szerintem szuper , nagyon tetszik !
Mégegyszer köszi, nagyon örültem a levelednek !!!!!!!! :))))) üdv era

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-04-21 22:20

Elöljáróban röviden annyi, hogy vízgőz fölött hőkezelni kell kb. 2 percig, majd gyorsan hűteni. 4 perc az ember életéből, megéri...

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-04-21 20:02

Na tessék itt van!!!!Épp ezt kérdeztem a múltkor hogy lehet -e helyettesíteni a mascarponét.Akkor lehet?lehet...

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-04-21 20:37

Nem azt mondtuk, hogy nem lehet, hanem hogy teljesen más lesz az íze. :-D
Innetöl mindenkinek saját választása, mivel készíti el.

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-04-22 07:23

Jól van persze...Én csak magamat győzködöm hogy nem beszélek butaságot.Legyen szép napod!:Üdv:Bogi

781
babapiskóta 60 dkg
vajkrém 25 dkg
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag
növényi habtejszín 0.5 l
instant pótkávé 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek