Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis tiramisu 5. - túrós

Hamis tiramisu 5. - túrós
Hamis tiramisu 5. - túrós
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fogyózom, s valami gyors édességet kerestem. Mivel volt itthon egy doboz túróm, így adott volt, hogy mi legyen benne.
A receptet neten találtam Update-s receptgyűjteményben.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, s hozzáadjuk a gyümölcscukrot és egy kevéske rumaromát (ezt ízlés szerint tehetünk bele, de el is hagyható).
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s összekeverjük a túrós masszával.
  3. Ezt követően kehelybe tesszük rétegezve. Túrós krém, majd kevés fahéj és cukrozatlan kakaópor, ismét túrókrém, s így tovább. Ki mennyi réteget szeretne.
  4. A tetejét fahéjjal és kakaóporral szórjuk meg. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 73 748
elküldve: 63
receptkönyvben: 1 361
elkészítve: 23/49
Facebookon megjelent: 2

szakács

fulopa

Mióta szakács: 2011.06.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamis tiramisu-update

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mintberry.crunch
mintberry.crunch Wed, 2015-10-28 23:40

Kedves Fulopa!
Köszi a receptet, mindenképpen kipróbálom, pont valami ilyet kerestem!
Egy észrevételt remélem megengedsz: a mesterséges fruktóz sajnos se nem diétás, se nem egészséges, hosszú távon tönkreteszi a májat és növeli a cukorbetegség esélyét (vagy rontja a már meglévőt). Én más természetes édesítővel fogom elkészíteni, majd megírom, hogy milyen lett!:)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-11-05 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2012-04-19 18:38

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.18. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

girlmind
girlmind Tue, 2011-07-19 16:02

 
Fincsi!
Fahéj helyett instant kávéport használtam (ebben a melegben, valahogy nem kívánom a fahéjat..), így valamivel "tiramisubb" íze volt :)

Lyly
Lyly / Lyly Thu, 2011-06-30 17:06

Sziasztok! Nekem is tetszik a recept. Viszont annak aki fél a tojássárgától; máshol is le lett már írva, hogy ha gőzfürdővel egy gömbölyű tálkában 1-2 perc alatt kevergetve átmelegíti az ember az már elvileg sokat segít. Nem tudom mennyire igaz vagy sem, a lényeg, hogy engem mindig megnyugtat ha megcsinálom:) Hétvégén tesztelve lesz ez a finomság. Köszi a receptért.
Lili

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-06-25 02:58

Kedves P. Klara, szerintem nyugodtan elkeszitheted a receptet. En eleg gyakran szoktam nyers tojast hasznalni (pl. majonezbe) es meg soha nem volt semmi problema belole. En valahogy pont forditva vagyok, a boltiban jobban megbizok, mert szerintem a "hivatasos" tojastermeloket nagyon szigoru szabalyokra kotelezik, mig a hazi termeloket nem. Ennek ellenere hazi tojasbol is siman keszitenek majonezt.. Ja, nagyon kicsi gyerekeknek viszont egyikbol sem adnek.

fulopa
fulopa / fulopa Fri, 2011-06-24 16:21

Köszönöm a hozzászólásokat.
Nekem eddig még nem volt vele gondom. De az is igaz, hogy elég hamar elfogyott :-)
Én a sima tiramisut is mikor marscapone-val készítem, ott is nyersen megy bele a tojás. (a marscapone-s doboz tetején lévő receptet szoktam csinálni)

Próbáljátok ki, s remélem ízleni fog :-)
Üdv
Ági

P.Klára
P.Klára Fri, 2011-06-24 15:09

No ezt szerettem volna én is kérdezni. Én eddig nem csináltam olyan dolgot, amiben a tojássárga ne ment volna át valami hőkezelésen. A habot is pl. a süti tetején szikkasztom a sütőben. Pedig olyan jónak tűnik:( Talán valaki elmondja itt, hogy nem kell parázni a nyers tojás miatt.
Köszönöm: Klári

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-06-24 11:44

Kedves Fulopa, a nyers tojással azért csak óvatosan, hacsak nem háztáji vagy eszeveszett drágán ózonnal kezelt. Így nyáron nagyon kell vigyázni vele. De gondolom mivel nagyon fincsi lehet ez a krém, nem tart soká az elfogyasztása! :-) Lementettem a receptet és üdv közöttünk! Zsuzsa

209
sovány túró 25 dkg
gyümölcscukor 3 teáskanál
tojás 2 db
rumaroma 10 ml
fahéj 0 ízlés szerint
cukrozatlan kakaópor 1 ek