Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis tiramisu torta 2.

Hamis tiramisu torta 2.
Hamis tiramisu torta 2.
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy nem "igazi" Tiramisu, de sok kísérletezés, spórolás, terhesség (akkor nincs benne alkohol) után ez lett a legtökéletesebb krém receptje, legalábbis a mi családunknak. Imádjuk babapiskótával is, de alkalmakra így készül. Jó sütést!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tojások fehérjét géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, ezután kanalanként hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, de ezt már óvatosan keverjük.
  2. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez felverjük a Hulala-t, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és géppel krémesre elkeverjük, ha úgy érezzük, hogy nagyon kemény, akkor kis tejjel puhíthatunk rajta.
  4. Amikor a piskóta már kihűlt, három részre szeljük, és meglocsoljuk a kávéval.
  5. Ezután megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a bevonására is jusson.
  6. Végül kakaóporral meghintjük. Kis szíveket vágunk ki sütőpapírból, ezt rátesszük a krémre, ezután kakaózzuk, majd csipesszel a papírokat leszedjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 202
elküldve: 5
receptkönyvben: 336
elkészítve: 1/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-vajkrémes tiramisu ízű torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mire
Mire Wed, 2012-04-18 14:05

Elnézést kérek lehet,hogy csak nekem érthetetlen de a krémhez csak a hulalát látom ki írva a többi hozzá valót nem,meg kérdezhetem mik azok?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 05:25

Nekem tetszik,biztos kipróbálom. Szakács Tiborné

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2010-09-18 21:17

Én azért szeretem a hulala krémet, mert mindig tudok itthon tartani belőle, nem igényel hűtést, nem is olyan drága és szinte mindenhez használható. Sokan mondják, hogy nem egészséges, de nem hiszem hogy egészségtelenebb mintha margarint használnék és az is növényi alapú zsiradék.
Még egy tipp: mióta felemelték a hulala árát, azóta a meggle féle szintén növényi alapú krémet használom, a fél literes bőven 300 Ft alatt van, ja és már eleve cukrozott.

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2010-09-18 19:42

Kedves Anikusz, a vajkrém nekem is bejött a hamis tiramisuhoz, gyakran készítjük mi is. A keresztfiam egyik kedvence ez a hulala-vajkrém párosításból készült remekmű! Jó, hogy feltetted! Zsuzsa

612
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
rétesliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
kávé 1.25 ml
növényi tejszín 2.5 dl
vajkrém 200 g
tejföl 350 g
cukor 5 ek
likőr 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek