Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis tiramisu torta 5.

Hamis tiramisu torta 5.
Hamis tiramisu torta 5.
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy helyi tévéműsorban láttam, és megtetszett a recept. Kételkedtem benne, hogy tényleg tiramisu íze lesz, de kellemesen csalódtam benne. Mindenkinek ízlett a családban, érdemes elkészíteni!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

A piskótakockákra lehet locsolni likőrt vagy kávét is. Egy este hűtés után sokkal könyebb kivenni a formából, és tálalni is. Elkészítéskor még a töltelék folyós lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzátesszük a cukrot, ezt kemény habbá verjük, a sárgáját (könnyen elvégezhető kézzel is) felverjük, hogy kellően folyós legyen. 
  2. Ha kész mindkét folyamat, a lejjebb vesszük a habverő fokozatát, és a sárgáját a keverőtálba (a fehérjéhez) öntjük, hozzátesszük kanalanként a lisztet és egy evőkanál olajat.
  3. Sütőpapíros, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba erősen javasolt!
  4. Míg sül a piskóta, egy fél liter tejjel elkeverjük az 5 ek cukrot, és hozzátesszük a pudingport, és sűrűsödésig főzzük.
  5. Erős kávét főzünk (de tényleg erős legyen), és a mascarpone-hoz keverünk belőle. (kb. 0,5-1 dl-t. A lényeg, hogy ne legyen nagyon folyós. Ezután 4 dl tejszínt felverünk. 
  6. A kihűlt pudingba beletesszük a tejszínt (nem baj, ha összeesik a hab), és a mascarpone-s kávét, továbbá a zacskónyi zselatint.
  7. A piskóta ha kihűlt, félbevágjuk, és egyik felét még egyszer félbe. A másik felét felvagdossuk közepesen nagy kockákra, és jól elvegyítjük a pudingos-kávés krémmel. 
  8. Egyik piskótalapunkat visszahelyezzük a tortaformába, csokilikőrrel megolcsolgatjuk, rátesszük a piskótás krémet és a tetejére a másik lap piskótát. Ezt egy tányérral letakarjuk, hűtőbe tesszük kb 4-5 órára. 
  9. Díszítéshez a 4 dl tejszínt a habfixálóval felverjük, a torta oldalára és tetejére egyenletesen felvisszük, majd kakaóport szitálunk rá ízlés szerint.
  10. Ezután betesszük a hűtőbe még pár órára.

  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gery

Mióta szakács: 2010.11.08.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarpone-s piskótás torta, krémes tiramisutorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
tojás 8 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tej 0.5 l
cukor 5 ek
pudingpor 1 tasak
mascarpone 8 dkg
likőr 0.5 dl
habtejszín 8 dl
habfixáló 1 csomag
feketekávé 0.5 dl
zselatin 20 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek