Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis tiramisu torta Angica módra

Hamis tiramisu torta Angica módra
Hamis tiramisu torta Angica módra
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettünk hamis tiramisut, és a sógorom kívánsága volt, hogy tortának is próbáljuk ki. Nagy sikere lett.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaformában kakaós piskótát sütünk.
  2. 1 l tejből, 8 ek cukorból, a két pudingporból és a csomag gesztenyéből sűrű krémalapot főzünk, és langyosra hűtjük.
  3. Beáztatjuk a zselatint a csomagolás szerint 6 ek vízzel, majd ha megduzzadt, a mikróban felmelegítjük és a langyos, pudingos masszához keverjük habverővel.
  4. 1/2 l tejszínt kemény habbá verünk, és a pudingos masszához keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  5. A piskótát 2 részre vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, a tortaformát rákapcsoljuk és megkenjük egy adag tejszínes krémmel. A krémre egy sor rumos kávéba forgatott babapiskóta kerül, majd krém, babapiskóta, ismét krém és a tetejére kerül a második barna piskóta. Maradjon egy kevéske krém a torta tetejére. Ha rákentük, akkor szórjuk meg keserű kakóporral, és egy éjszakára tegyük hideg helyre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 896
elküldve: 5
receptkönyvben: 204
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

angica71

Mióta szakács: 2012.04.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tiramisu torta, gesztenyés tiramisu torta, hamis tiramisu torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 teáskanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 8 ek
gesztenyemassza 25 dkg
zselatin 20 g
növényi habtejszín 7.5 dl
babapiskóta 20 dkg
rumaroma 30 ml
vaníliás cukor 3 csomag
feketekávé 3 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek