Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis túrós

Hamis túrós
Hamis túrós
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és könnyű édesség.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a cukrot, a margarint és a vaníliás cukrot összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejtermékeket és a sót.
  3. Kivajazunk egy tepsit, és beleöntjük a masszát. 
  4. Rápotyogtatjuk a nyers tésztát.
  5. Alufóliával letakarva megsütjük.
  6. Rakhatunk még bele mazsolát, a tetejére a sütés végén fahéjat, csokireszeléket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 001
elküldve: 7
receptkönyvben: 235
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis túrós, tejfölös fodros kocka, édes kefíres tésztafelfújt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baba02
Baba02 Sun, 2012-01-22 11:48

Ez érdekes!Alul a krém,rajta a tészta?Nem ég meg az alja?

Tímejjja
Tímejjja / Tímejjja Sun, 2012-01-22 15:10

Elég híg a "krém", és ahogy abba bele kell potyogtatni a nyers tésztát, elég jól elkeveredik és beledagad a tészta, ahogy megfő benne. Nekem sose égett még le, sőt ha a sütés végén alufólia nélkül sütjük még akkor egy picit megpirul a teteje és isteni lesz.

931
tojás 3 db
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
kefir 3 dl
tejföl 150 g
tej 5 dl
1 csipet
tészta 25 dkg
mazsola 1 marék
fahéj 1 kávéskanál
csokoládéforgács 1 ek