Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis túrós 2. - vaníliapudinggal

Hamis túrós 2. -  vaníliapudinggal
Hamis túrós 2. -  vaníliapudinggal
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (72)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Összejárunk a barátnőimmel, sporttársaimmal piknik alapon. Legutóbb ez a süti volt a nyerő:). Másnap is finom!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kiadós levesek után, ünnepi asztalra is ajánlom. Kezdő háziasszonyok is bátran hozzáállhatnak:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk.
  3. A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
  4. A pudingot megfőzzük a cukorral.
  5. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinhoz.
  6. Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citromhéjat.
  7. A krémet ráöntjük a tésztára.
  8. Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács. Úgyis összesül.
  9. Kicsit előmelegített sütőben sütjük.Tűpróba után kivesszük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 89 799
elküldve: 52
receptkönyvben: 1 600
elkészítve: 71/109
Facebookon megjelent: 1

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos szelet, hamis túrós sütemény

Hozzászólások (72)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pintyöke72
pintyöke72 Sat, 2016-08-20 15:58

Nagyon finom lett. A múlt héten is és ma is ez lesz A SÜTI :) Köszi a receptet!

Amelia38
Amelia38 Wed, 2014-04-02 17:00

Éppen most van a sütőben, de eddig nem néz ki túl jól. Vagyis szép igazából, csak nyers. Mindet úgy csináltam, ahogy le van írva, igaz a tésztába tettem egy kanál tejfölt, mert túl morzsalékosnak találtam, de a krémen nem változtattam. Igaz én nem tűzforrón tettem a pudingba a habot, ráadásul előbb a tejfölt, gondolván ne törjem össze a habot.
Sülöget már 50 perce, de az előbb megnéztem és még nagyon nyers volt. Benn hagyom és meglátjuk, még akár finom is lehet, ha egyszer megsül.

Amelia38
Amelia38 Thu, 2014-04-03 08:19

No a végeredmény: vagy egy óráig sütöttem, kicsit repedezett is lett és amikor kivettem az egész hatalmas, magas, remegős volt. Mondom én nem sütöm tovább. Frissen olyan nyersnek tűnt a krém rajta, de ahogy kihűlt összeesett. Mikor felvágtam szép sült volt, a tészta mindenhol ropogós a krém pedig még így összeesve is könnyű és finom. Úgyhogy teljes lett a siker. A párom imádja a vaníliát, de a tésztát kevésbé, így miközben a tányérjára pakolta a tepsiből az egész sütemény közepét csak annyit kérdezett, hogy a krémjét meg tudnám-e sütni a tészta nélkül...Úgyhogy nagyon ízlett neki! Köszönöm a receptet!

mia2404
mia2404 Sat, 2012-06-09 19:49

:-) azt hittem nem fog megsulni az alja de szuper lett a férjem nemgyozi dicsérni , nagyon koszonom ezt a remek receptet

mia2404
mia2404 Sat, 2012-06-09 17:29

Már a sutoben van , remélem az alja is megsul mert egyenlore reménytelen a hejzet :-), e tetejére friss epret raktam nagyon gusztusosan néz ki

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2012-06-09 19:36

nem baj, ha kicsit jobban megsül,hiszen a cukros szirup visszapuhítja.Ebben a nagy melegben ajánlom nektek a görög citromos süteményt.Nem az én receptem,de itt a no salty n is megtaláljátok.Nagyonnnnnnnnnnn finom:)))

GaBb
GaBb / GaBb Tue, 2012-05-22 16:04

Ma elkészítettem, isteni finom :) (40 percig sütöttem alsó felső sütésen 170 fokon) Köszönöm a receptet (:

evikike7
evikike7 Sat, 2012-05-19 17:15

Kedves nekemannyima!
Két órája készítettem el a süteményt, de már a tepsi fele hiányzik :D Ennél jobb dicséretet talán nem is mondhatok. Önmagában a krém is nagyon finom, egyéb süteményeknél is használni fogom.
Köszönjük szépen a receptet és további szép napot!
Üdv, Viki

Naschkatze
Naschkatze Fri, 2012-05-04 22:18

Az előző kommentemet visszavonom, végeredményben sikert arattam :) A citromot kihagytam belőle, mert nekem nem illett a képbe.

pandacsita
pandacsita Fri, 2012-02-03 12:57

Kedves Nekemannyima!

Csak az lenne a kérdésem, hogy a 2 pudingport, akkor úgy készítsem el, ahogy a csomag hátulján le van írva, vagy a két pudingporhoz kell összesen csak fél deci tej?
Köszönöm a választ, most fogom a barátomnak megcsinálni a süteményt:)

arnoldbaba
arnoldbaba Tue, 2012-01-24 16:38

Kedves Nekemannyima!
Vasárnap elkészítettem a sütit,isteni finom lett!Nagyon egyszerű elkészíteni és mennyei fincsi!!!Köszi a receptet,mentve!!!

ibolya
ibolya Sun, 2012-01-22 18:39

Szia! Ma sütöttem meg a sütit. Több, mint 1 órát sütöttem, de az alja még sem sült meg rendesen. Pedig mindenből annyit tettem, amennyit írtál. Nemtudom mi lehetett a gond, az biztos, hogy a sütőm jól süt, mivel elég sűrűn sütök vele. Nem lehetséges, hogy ezt a morzsás tésztát elő kell sütni?

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2012-01-22 18:45

Ibolyka nagyon sajnálomt.El nem tudom képzelni mi lehetett a gond...talán majd "séf"társaink segítenek.Ilyenkor én talán magasabb hőfokra tenném....ha végképp nem sül meg,akkor összekeverném és serpenyőben a lapon sütném és a kutyának adnám.....

ibituba
Tóth Magdolna / ibituba Fri, 2011-11-25 12:25

Most lett jkész a süti, nagyon jó lett, holnap duisznóvágás, oda szeretném / még egy macskaszemet is s ütöttem - ha már nekiállok legyen a ldacska kövér : ) /, ebből is hagyok itthon magamnak is : )
Az alsó tésztát megkentem baracklekvárral is.

aantee
aantee / aantee Fri, 2011-11-11 11:32

Nagyon finom, megy a kedvencek közé! A krém pedig tényleg olyan mint a vaníliás krémtúró, tortába is el tudnám képzelni...

zitara
zitara Sun, 2011-10-30 16:16

Köszönöm ezt az isteni receptet,tejföl helyett egy kis maradék túrót tettem bele ,szuper finomra sikerült .További szép napot , kellemes sütögetést . Tünde

Zsuzsóci
Zsuzsóci / Zsuzsóci Fri, 2011-10-21 21:58

Szia,ne haragudj de nem egyértelmű számomra,hogy a tejfölt(sem a tészta hozzávalóinál,sem a krémnél nincs feltüntetve) a tésztába vagy a krémbe kell belekeverni?-a citromlével ugyanez a helyzet.Segíts kérlek,holnap megsütném,a tejfölböl? kell.A pudingból sem írtad,hogy mennyi kell?!(1 vagy 2 tasak?).A másik túrós receptednél sem írtad le a tetejére valót?!
Köszi:Zsuzska

Judit71
Judit71 Sun, 2011-10-23 00:39

Zsuzska! Meg van az csak meg kell keresni!:) A hozzávalók mellett van egy görgetősáv, azzal tudod megnézni a többi hozzávalót, valószínű a másik receptnél is ezért nem találtad. A görgetősáv lefelé mutató nyilára állsz az egérrel és kattintgatsz, amíg elő nem kerülnek a hiányzó hozzávalók. Remélem még nem késő a válaszom. Egyébként a recept nagyon jó én már kipróbáltam. Jó sütést! Judit

Zsuzsóci
Zsuzsóci / Zsuzsóci Sun, 2011-10-23 18:29

Kedves Judit71!-nagyon köszönöm,igazán figyelmetlen vagyok(még egy szemüveg kellene a meglévő mellé)!!
Megsütöttem és fenséges,mutatós-mindenkinek ízlik!:)))))

Mártus71
Mártus71 Sun, 2011-10-16 19:10

tegnap este megsütöttem. tényleg nagyon-nagyon finom, még anyukának is ízlett, pedig kritikus szemmel szokta nézni amit nem ő csinál :) köszi.

Szamanta
Szamanta Sat, 2011-10-08 20:57

Na én megcsináltam, nagyon fini! Kicsit elszámoltam a rácsot és nem lett elég a tészta a tetejére, de ez nem változtatott a minőségén. Köszönöm!

Andreanmth
Andreanmth Sun, 2011-09-18 18:00

Kedves Nekemannyima ! nagyon nagyon jó a recept . ma megsütöttem, valami isteni finom. köszönöm a receptet :) szép estét szia Andi

Medzsy
Medzsy Thu, 2011-06-23 11:00

Én kipróbáltam,nagyon finom sütemény! A családom azt hitte,hogy túrós!!! Szóval nagy sikert aratott!!! Köszi szépen!!!

mancanyu
mancanyu / mancanyu Sat, 2011-06-11 16:01

Most lett kész,még langyos. Isteni finom,könnyű...hmm..köszönet érte,recept mentve.

kadara
kadara / kadara Tue, 2011-04-19 21:02

Kadara = kisági. Mindkettő én vagyok,ugyanis akkor, amikor hozzászóltam, nem engedte azt a nevet valami miatt, új nevet kért.....

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Tue, 2011-04-19 21:29

Hát akkor elnézést még egyszer.De tényleg nem mutatta nekem a receptet,mielőtt feltettem.és mikor sóvá tetted még akkor sem.Csak most.Egyébként igazad volt,teljesen egyforma a két alaprecept,,de a barackbefőtt zseniális ötleted volt.

kovizsu1205
kovizsu1205 Tue, 2011-04-19 13:26

Már többször elkészítettem a családomnak és a diákjaimnak nagy sikerrel. Mutatós, gyorsan elkészíthető egyszerű sütemény, és ha lehet még fokozni, akkor másnap még finomabb, mert porhanyósabb lesz a tésztája.
Üdvözlettel: Kovizsu

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Tue, 2011-04-19 13:39

Kedves zsu:)nagyon örülök a sikernek.Majd továbbadom a dícséreteket annak,akitől a receptet kaptam.Egészségetekre:))

Fabia
Fabia Mon, 2011-04-11 17:29

Koszi a receptet,nagyon finomra sikerult es borzaszto gyorsan elfogyott!!!!!!!! Csak igy tovabb.....jol jonnek az ilyen finom receptek!!!!!

593
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tej 5 dl
cukor 7 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tojásfehérje 4 db
tejföl 300 g
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert