Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis vadas szalvétagombóccal Petruskától

Hamis vadas szalvétagombóccal Petruskától
Hamis vadas szalvétagombóccal Petruskától
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori nagy kedvencem. Én mindig dupla adag zöldséggel készítem el, mert a mártást és a gombócot szeretem csak belőle. A húst meghagyom a többieknek.

hozzávalók / 4 adag

A vadashoz

A szalvétagombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felvágjuk, olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, megpirítjuk a hagymán, majd kisebbre vesszük a lángot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket is. Ha kell, időnként kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen le! Ha a hús már majdnem puha, rátesszük a megtisztított zöldségeket. Nem kell túl apróra vágni. Együtt pároljuk tovább.
  2. A puha húst kivesszük egy tányérba, a babérleveleket kidobjuk, a zöldségeket vagy rúdmixerrel, vagy a hagyományossal összeturmixoljuk. (Én ilyenkor teszem bele a tejfölt és a mustárt is.)
  3. Teflon serpenyőben 2 csapott ek cukrot pirítunk, kevés vízzel felengedjük, megvárjuk míg elolvad a cukor, és a répás szószhoz öntjük. Visszatesszük a felszeletelt húst. Egyet rottyantunk rajta és kész. Persze közben érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele még valamiből egy kevés.
  4. Amíg a hús puhul, elkészítjük a gombócot. Egy nagy tálba tesszük a kockázott kenyeret, megszórjuk a liszttel. A tejet vajjal, sóval, borssal felmelegítjük, míg elolvad benne a vaj. Utána ráöntjük a kenyérre és jól elkeverjük. Lehet beletenni apróra vágott petrezselymet is, vagy pirított szalonnakockákat. 20 percet pihenni hagyjuk.
  5. Közben egy nagy lábosban sós vizet forralunk a gombócnak.
  6. 20 perc letelte után a gombócnak valót egy tiszta konyharuhára halmozzuk, középre egy vastag csíkban. Körbe tekerjük rajta a konyharuhát, a végeit és a szélénél biztosítótűvel megtűzzük. A már összetűzött ruhában kézzel kissé tömörítjük a gombócot. Vagyis kicsit formázunk még rajta, kissé megnyomkodjuk.
  7. Belehajtogatjuk a lábasba, amiben forr a víz, és 25 percig gyöngyöző vízben főzzük. Ha nagyon feljön a tetejére, akkor félidőben megfordítjuk.
  8. Főzés után kivesszük a vízből, leszedjük róla a konyharuhát. Vigyázat forró! Szeletelünk belőle egy adagnyit, teszünk rá a húsból és a mártásból. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 536
elküldve: 8
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamis vadas, vadas pulykahúsból, vadas szalvétagombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1437
pulykacomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 kg
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 közepes db
babérlevél 6 db
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
cukor 2 csapott ek
citromlé 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
kenyér 75 dkg
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
tej 4 dl
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint