Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis vesevelő

Hamis vesevelő
Hamis vesevelő
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a Bogrács kis receptes könyvből van Hamis vesevelő néven, ami elég régi kiadás, Balyó Mária és Pelle Józsefné a szerzők, 1970-es évből származik. A férjem egy garázsban talált erre a kis könyvecskére, amikor kinyitottam és belenéztem, borzasztóan megörültem. Dohos és büdös volt, így kint szellőzött legalább 2 hétig a balkonon. Kincsként őrzöm, imádom a régi, egyszerű recepteket. Kirántani vettem a karfiolt, de valahogy nem került rá sor, ma elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de annál finomabb ételt! Nekem valóban hasonlít a velőre. Salátával, finom puha kenyérrel kitűnő étel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, zsírban megfonnyasztjuk.
  2. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 0,5 dl vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, és sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk, de a vizet párologtassuk el.
  4. A tojásokat elhabarva ráöntjük, és megsütjük. Felszeletelt paradicsommal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 460
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos karfiol, hamis vesevelő karfiolból, karfiol tojásosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

206
karfiol 1 közepes db
mangalica zsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
tojás 6 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 3 dl
majoranna 1 kk