Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis zöldséges krémleves

Hamis zöldséges krémleves
Hamis zöldséges krémleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom krémlevest szerettem volna készíteni. Mivel én magam sem szeretem a nagyon sűrű krémleveseket, így ez a leves nem is mondható krémlevesnek (hamis krémlevesnek mondanám). Nekünk így ízlett (hígabban), de aki szeretné, sűrűbbre készítheti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított kifli/kenyérkockával tálaljuk vagy csak úgy önmagában. Hidegen-melegen nagyon finom leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót megpucolunk, és felaprítunk.
  2. Olajon egy kicsit megdínszteljük. Felöntjük a vízzel, és felforraljuk, fűszerezzük ízlés szerint (a friss fűszernövényeket forrás után tesszük bele). Amikor felfort, levesszük a lángot alatta, és puhára főzzük.
  3. Amikor puhára főtt, merülő mixerrel vagy robotmixerrel pürésítjük.
  4. A tejszínt és a lisztet (étkezési keményítőt) simára keverjük, és belehabarjuk a levesbe. Újra felforraljuk, és ízlés szerint aki szeretné, belekeverhet chiliforgácsot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 468
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves, hamis krémleves zöldségekből, tejszínes krémleves chiliforgáccsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

109
víz 1.5 l
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 kis db
póréhagyma 1 db
burgonya 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek