Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis zöldséges pörkölt

Hamis zöldséges pörkölt
Hamis zöldséges pörkölt
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsémmel sétáltunk haza, mikor azt mondta, hogy találjak ki valami saját receptet. Másnap megfőztem ezt az ételt.
Azóta többször készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült burgonyával, kifőtt tésztával, rizzsel tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a hagymát, kockára vágjuk. A paprikát csíkokra vágjuk.
  2. A sertéshúst kockára vágjuk.
  3. A kis szelet szalonnákat is kockára vágjuk.
  4. A kockázott hagymát, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a szalonnát.
  5. Ha a szalonna is üvegesre "párolódott", belerakjuk a paprikát.
  6. Aztán hozzáadjuk a húst. amikor a húskockák már fehérre "sültek", félrehúzzuk a lángról a serpenyőt, és hozzáadjuk az édes őrölt paprikát, petrezselymet, sót ízlés szerint, majd a vizet és a bort, végül a cukorborsót.
  7. Ekkor jöhet bele szintén ízlés szerint a bors.
  8. Hozzátesszük a mustárt és az erőspistát, majd jól elkeverjük benne.
  9. Amikor a hús megpuhult, akkor van kész.
  10. Lefedve, hagyjuk kb. 10 percig, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 215
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ázi

Mióta szakács: 2011.08.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros sertésragu cukorborsóval, szalonnás sertésragu vörösboros-mustáros szószban párolva

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ázi
Ázi / Ázi Mon, 2011-08-22 00:16

Elnézést a sok egyforma válaszért! Nem akarta elküldeni először, így 3x nyomtam rá a gomba és 3x küldte el. :S

mazso81
mazso81 Mon, 2011-08-22 00:15

Ez nem brassói! Abban nincs borsó! A brassói ízét a bors és a fokhagyma teszi különlegessé! Vagy rosszul tudom? Amúgy tettszik a recept

Tánya88
vNóra / Tánya88 Wed, 2011-08-24 12:00

Igen, tudom, h az ország nagy részén borsó nélkül csinálják, ezért írtam, h mifelénk... ahány ház, annyi szokás.
Én akkor döbbentem meg, mikor megtudtam, h máshol borsó nélkül csinálják.
Érdekességképpen írtam, nem akartam senkinek a lelkivilágába tiporni vele :)

Ázi
Ázi / Ázi Mon, 2011-08-22 00:15

Kedves mazso81!
Örülök, ha tetszik a recept. :) Remélem kipróbálod és sikered lesz vele. :)
Nem, ne tudod rosszul. Valóban a fokhagyma és a bors adja meg a brassói különleges ízét. :)
Üdv.: Ázi

Ázi
Ázi / Ázi Mon, 2011-08-22 00:15

Kedves mazso81!
Örülök, ha tetszik a recept. :) Remélem kipróbálod és sikered lesz vele. :)
Nem, ne tudod rosszul. Valóban a fokhagyma és a bors adja meg a brassói különleges ízét. :)
Üdv.: Ázi

Ázi
Ázi / Ázi Mon, 2011-08-22 00:18

Kedves mazso81!
Örülök, ha tetszik a recept. :) Remélem kipróbálod és sikered lesz vele. :)
Nem, ne tudod rosszul. Valóban a fokhagyma és a bors adja meg a brassói különleges ízét. :)
Üdv.: Ázi

Ázi
Ázi / Ázi Sun, 2011-08-21 21:53

Felénk (Pécs környéke) a Brassói aprópecsenye sertéspörköltből és sült burgonyából áll. Maga, külön a "pörköltnek" a receptje az érdekes, hogy zöldséges, és kicsit csípős is. Ez az étel, meg nem szokványos pörkölt. Szerintem. :)

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sun, 2011-08-21 18:27

nos, mifelénk (Debrecen) pontosan ezt az ételt nevezzük Brassói aprópecsenyének :))

377
sertéshús 50 dkg
cukorborsó 10 dkg
vörösbor 1 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
paprika 1 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 5 dkg
víz 3 dl
mustár 1 tk
csípős paprikakrém 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint