Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis zserbó - élesztő nélkül

Hamis zserbó - élesztő nélkül
Hamis zserbó - élesztő nélkül
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám régi recepjei között találtam. Gondoltam, kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett a családban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csokimázzal is be lehet vonni a tetejét!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd a 2 tojással alaposan összegyúrjuk. 
  2. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk. 
  4. Kinyújtjuk az első cipót, és kizsírozott tepsibe fektetjük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk dióval. Kinyújtjuk a második cipót is ráfektetjük a diós rétegre, majd ismét lekvár és dió. A harmadik cipót is kinyújtjuk, és rátesszük a második diós rétegre. Megszúrkáljuk.
  5. Majd előmelegített sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni. 
  6. Majd felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x36 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 591
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

élesztő nélküli zserbó, sütőporos zserbó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1695
finomliszt 50 dkg
mangalica zsír 20 dkg
cukor 25 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 20 dkg
dió 20 dkg
mangalica zsír 1 ek