Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamisburek

Hamisburek
Hamisburek
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt mi elég sűrűn szoktuk készíteni. Tegnap estefelé azon tanakodtunk a barátommal, hogy úgy ennénk valamit, én pedig feldobtam az ötletet, hogy sütök hamisburekot, mert igen egyszerű, nem nagyon kell vele pepecselni,  és hát meg kell vallani, szeretjük is nagyon.
Ez látszik is a fotón, mert hát persze nem bírtunk várni még egy kicsit kihűl, a sütőből kivéve rögtön szeletelni akartam, de hát ez, amint látszik nem jött össze. Szétesett az egész. Na, de hát így jár az, aki nem bír magával, vagyis jobban mondva a hasával...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tésztát csak félig puhára főzzük, mert a sütőben még sokat puhul, és ha már előtte szétfőzzük a tésztát, akkor szétmállik. Sóval lehetünk egy kicsit bőkezűbbek, mert a tészta beszívja.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, a tej kivételével.
  3. A tésztát félig puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hozzákeverjük a joghurtos masszához.
  4. Ha a massza nem lepi el a tésztát, akkor öntünk még hozzá egy pici tejet. Ízlés szerint sózzuk.
  5. Egy nagy tepsit jól kiolajozunk, és beleöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük még a teteje szép piros nem lesz.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 344
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

H. Emília

Mióta szakács: 2010.09.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos-tejfölös rakott tészta, rakott tészta joghurttal és tejföllel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k.v.ildiko
k.v.ildiko Tue, 2012-01-10 18:11

Kedves Emilia! Én is szoktam ezt az ételt késziteni, nagyon szeretjük. De soha nem szoktam a tésztát főzni hozzá egyáltalán. A nyers tésztát a jól kiolajozott tepsiben elrendezem és nyakonöntöm a joghurtos masszával. Ha kell még egy kis tejet öntök a tetejére, hogy ellepje rendesen a tésztát és a sütőben megsütöm. A tészta sülés közben megfő rendesen. Üdv, Ildikó!

tamerlan87
Tamerlán / tamerlan87 Wed, 2015-10-07 16:47

Szép napot. Én sem szoktam főzni, csak összekeverem a tésztát a masszával, de mindig hagyom állni 1-1,5 óra hosszát. Véleményem szerint sokkal finomabb így mint ha előbb kifőzném a tésztát, vagy csak hirtelen megsütném. Üdv

suzee
suzee Wed, 2011-05-25 15:59

Kedves Emilia!
Nagyon csábító a recept :) Megmondanád milyen tésztából csinálod? Fel szeretném használni a penne tésztámat, az jó erre szerinted?
Köszi, suzee

emilia90
H. Emília / emilia90 Fri, 2011-05-27 12:06

Kedves Suzee, köszönöm. :-)
én makarónit szoktam használni, de a penne tészta is jó lesz! remélem ízleni fog. :-)
üdv, Emilia

suzee
suzee Fri, 2011-05-27 12:36

Végül belevágtam még tegnap pennevél és fincsi lett, bár férjem syerint legközelebb rakjak bele húst és akkor lesz igazán tökéletes. De hát ilyenek a fiúk, húst hússal. :) Még egyszer köszönöm.

suzee
suzee Fri, 2011-05-27 12:36

Végül belevágtam még tegnap pennevél és fincsi lett, bár férjem syerint legközelebb rakjak bele húst és akkor lesz igazán tökéletes. De hát ilyenek a fiúk, húst hússal. :) Még egyszer köszönöm.

memi79
memi79 Thu, 2010-12-02 14:17

Ma megcsináltam ezt az ételt ebédre, hogy végre együnk valami húsmenteset is. Isteni finom lett!!!!! A férjem nagy húsimádó, de neki is nagyon ízlett. Tényleg olyan, mint a burek, csak nem annyira zsíros. Igaz, hogy én csak 0,5 kg tésztából csináltam, de szerintem pont elég volt hozzá. Köszönet a receptért, biztos máskor is el fogom készíteni. Memi.

emilia90
H. Emília / emilia90 Thu, 2010-12-02 16:00

Kedves Memi!
nagyon örülök, hogy ízlett..:-)
amugy már egy jó ideje nem csináltam hamisburekot, de most eszembe juttatad, ugyhogy én meg ezt köszönöm neked. lehet, hogy a hétvégén sort is keritek rá, ugy megkivántam!!:-)
üdv, Emilia

Piroska58
Piroska58 Wed, 2010-10-06 08:12

Kedves H. Emília!!!!
Én nem vagyok egy tészta rajongó, de ez a tésztás étel nagyon ízlett!!! Valóban az íze túrós tésztára hasonlít egy kicsit. Nálunk nagyon ízlett mindenkinek, sűrűn lesz az étlapon!!! Köszönöm, hogy ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet megosztottad velünk!!!! Üdvözlettel!!!! Piroska

emilia90
H. Emília / emilia90 Wed, 2010-10-06 10:38

Kedves Piroska!nagyon nagyon örülök neki, hogy tetszik a recept!:-)további jó sütést-főzést!
üdv, Emilia

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Sun, 2010-10-03 19:57

Nyami...nagyon fini lehet.Én még soha az életben nem ettem ilyen ételt.Ki szeretném próbálni,remélem a páromnak is ízleni fog.Habár amiben nincs hús,az már nem is étel...az ő értelmezésében.Kicsit a túrós tésztára hasonlít,szalonna nélkül.Szerintem holnap elkészítem.Köszi a receptet!

emilia90
H. Emília / emilia90 Mon, 2010-10-04 13:45

Kedves Crazygirl26!az én barátom is nagyon húspárti, de ezt nagyon szereti. szerintem a te párodnak is izleni fog..amugy ez egy jól variálható étel, mármint gondolok az alapanyagokra. lehet bele rakni túrót is, vagy több tejfölt, épp ami van otthon. az a lényeg, hogy nagyjából ellepje a tésztát. amugy tényleg nagyon finom étel, nálunk mindenki szereti. pláne a szép pirosra megsült oldalaiért harcolunk mindig. :-)
remélem elnyeri a tetszéseteket a recept!
üdv, Emilia

1162
tészta 70 dkg
joghurt 10 dl
tejföl 175 g
tej 1 ek
tojás 5 db
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint