Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hangyaboly torta Iluska konyhájából

Hangyaboly torta Iluska konyhájából
Hangyaboly torta Iluska konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós, finom, könnyen szeletelhető desszert.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. Lereszeljük a csokoládét. A tejet felfőzzük a rétesliszttel. A margarint, a porcukrot és tojássárgáját habosra keverjük, beleszórunk 15 dkg csokoládét, és a tejes masszával összekeverjük. Kevés krémet hagyunk a torta bevonására.
  6. A megsült tésztát kis négyzetekre vagdossuk (1x1 cm-re), és rálocsoljuk a rumot.
  7. Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele, kenünk rá krémet, majd ismét egy sor tészta jön, erre krém, amíg el nem fogy. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
  8. 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
  9. A félgömb alakú tortát bevonjuk a maradék krémmel. Hangya utakat húzunk rá, és megszórjuk a fennmaradó reszelt csokoládéval.
  10. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 972
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

félgömb alakú csokikrémes sütemény, csokis piskóta formában készítve, csokikrémes hangyaboly torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hori
hori Fri, 2013-10-18 13:17

Szia Iluska! Egy újabb recepted, amit elkészítettem. A tortának nagy sikere volt páromnak vasárnap volt a névnapja, és ezt készítettem el neki. Nagyon jól sikerült, nagyon mutatós torta kerekedett belőle. Köszönöm szépen és további sok sikert kívánok neked a műalkotásaidhoz.
Gyöngyi

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-10-18 14:50

Kedves Gyöngyi!Nagyon örülök,hogy az 'én' desszertem díszelgett kedvesed névnapján....Köszönöm a jó kívánságokat! :-))

holdika
holdika Sun, 2013-10-13 13:49

Most várom épp,hogy kihűljön-csodás lett!!.....(remélem marad belőle holnapra is,bár kétlem :((... )

1744
tojás 4 db
cukor 27 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
finomliszt 27 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
rum 1 dl
csokoládé 20 dkg
tej 2.5 dl
rétesliszt 2 evőkanál
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 2 db