Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsa stir-fry

Harcsa stir-fry
Harcsa stir-fry
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A stir-fry (ejtsd: sztör-fráj) a kínai chao () és bao () konyhatehnikák angol nyelvből meghonosodott elnevezése. Jelentése, hogy az egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten keverve-sütjük.
Célszerű wok-ban készíteni, de ennek híján egy jó serpenyő is megteszi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsát megmossuk és kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, halszószt, chiliolajat (ízlés szerinti mennyiségben) és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. A pácot ráöntjük a halra, és fóliával lefedve legalább 1 órát pácoljuk, de akár egy éjszakára is a pácban hagyhatjuk a halat.
  3. A sárgarépát meghámozzuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  4. Az uborkát megmossuk és félbevágjuk. A kés hegyével két oldalról bevágunk a magok alá, és eltávolítjuk azokat. Az így kapott uborka húst kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk.
  5. A bébikukoricát hosszában félbe vagy negyedbe vágjuk, nagyságuktól függően.
  6. A wok-ot feltesszük a lángra és hagyjuk, hogy jól átforrósodjon. Beletesszük az olajat, majd hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát. Gyorsan átkeverjük, majd beletesszük a zöldségeket. Rászórunk egy csipetnyi cukrot, majd kevergetve kb. 2 percig sütjük, mielőtt beletennénk a halat. Óvatosan összekeverjük, hogy a hal húsa össze ne törjön és lefedve kb. 5 perc alatt puhára  pároljuk.
  7. A kukoricakeményítőt elkeverjük pár kanál vízzel, és hozzáöntjük az ételhez.
  8. Hagyjuk, hogy összeforrjon, és máris tálalhatjuk.
  9. A tetejét megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 041
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsás-zöldséges stir-fry, stir-fry harcsával és zöldséggel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tekla90
Tekla / Tekla90 Tue, 2014-07-08 14:48

Nagyon szeretem a halat, de kicsit már untam a rántott harcsát, kipróbáltuk a receptedet és biztos, hogy többször is el fogjuk készíteni. Nem törpeharcsát használtunk, és az uborka helyett cukkinit tettünk bele de így is isteni finom lett. :)

254
törpeharcsa 500 g
uborka 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
bébikukorica 100 g
snidling 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
chiliolaj 3 teáskanál
szójaszósz 2 ek
halszósz 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 csipet
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál