Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel

Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel
Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a sült harcsa szelethez a citrom mártás formájában került mellé.

hozzávalók / 4 adag

Hal

Mártás

Rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

Hal

  1. A harcsafiléből 4 szeletet készítünk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Miután elkészült a rizs, kisütjük a halat. A vajat és a halon lévő olívaolajat együtt felforrósítjuk, és a harcsaszeletek mindkét felét megsütjük.

Mártás

  1. A citromos mártáshoz a vajat megolvasztjuk, sózzuk.
  2. Felöntjük tejszínnel, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fél citrom levét, a mézzel ízesítjük, és kiforraljuk.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük, majd a mártást a tűzről levesszük, és kanalanként a tojássárgájához keverjük.
  4. Amikor a mártás felét már átkanalaztuk, és a tojássárgájától kezd sűrűsödni, az egészet a lábosban lévő forró mártáshoz visszaöntjük, és jól elkeverjük.

Rizs

  1. Amíg a hal a hűtőben pihen, elkészítjük a mazsolás rizst. A rizst folyó víz alatt jól megmossuk, szűrőben lecsurgatjuk.
  2. Vajat melegítünk egy edényben, amit sütőbe is lehet tenni.
  3. Beletesszük a kurkumát és szegfűszeget, 2 percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rizst, a mazsolát, és pirítjuk még pár percig.
  5. Majd 1,5 bögre forró vizet öntünk rá. Felforraljuk, lefedjük, és meleg sütőben pároljuk kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 371
elküldve: 5
receptkönyvben: 77
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsa citromos mártással, harcsa citrommártással és mazsolás rizzsel, harcsaszelet mártással és rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

913
afrikai harcsa 60 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 5 dkg
vaj 5 dkg
főzőtejszín 3 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
méz 1 teáskanál
tojássárgája 3 db
rizs 1 bögre
vaj 5 dkg
mazsola 5 dkg
kurkuma 1 kávéskanál
szegfűszeg 5 db
0 ízlés szerint
víz 4 dl