Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás túrógaluskával

Harcsapaprikás túrógaluskával
Harcsapaprikás túrógaluskával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A harcsa nem volt valami nyerő nálunk sütve. Így egy jó kis paprikás lett belőle. A köretet pedig túróval bolondítottam meg.

hozzávalók / 2 adag

A harcsapaprikáshoz

A túrógaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat, a paradicsomot, a paprikát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd 1 dl vízzel felengedjük.
  2. Jó sűrű alapot készítünk. A halat kockára vágjuk, és amikor jól megfőtt a hagyma, akkor beletesszük, és felengedjük 3 dl vízzel. Kb. 20 percig főzzük, majd a tejföllel behabarjuk.
  3. A galuskához a tojást egy dl vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót. Liszttel nokedlitésztát készítünk, és sós-olajos forró vízbe szaggatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 962
elküldve: 4
receptkönyvben: 80
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayathia

Mióta szakács: 2013.07.22.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsapaprikás nokedlival, halpaprikás, tejfölös halpörkölt galuskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Sat, 2014-01-18 14:43

Szia!Ha van kedved egyszer próbáld ki sós kapros túrógombóccal! Egész picikre csinálom ha ezt készítek!Nagyon tuti!Üdv
Csató

1076
afrikai harcsa 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
tejföl 1 dl
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 10 dkg
teljes kiőrlésű liszt 2 púpozott ek
víz 2 dl
tojás 2 db