Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett

Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett
Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén Dave túrókrémes citromtortáját szerettem volna elkészíteni, de a szombatom sajnos mással telt. (Lásd a bemutatkozásomnál a Kamionosfeleség tervez...) Azért még el fogom készíteni, mert nálam minden jöhet, ami túrós és citromos, hát még együtt!
Vasárnap viszont váratlan vendégek jelentkeztek be ebédre. Gondoltam, megsütöm a Hargita citromtortáját, egyszerűnek, gyorsnak tűnt a recept. Igen, de elkövettem azt a hibát, hogy a tortaforma oldalát is kivajaztam, amitől nem jött fel a tészta, hanem egy lapos tortalapot kaptam. De, mentőötlet! Mivel a hűtőben figyelt a túró, gyorsan összedobtam ezt a túrókrémet, rákentem a lapra, a vendégeknek pedig nem árultam el, hogy ez egy elszúrt süti mentőötlete, mert mindenkinek nagyon ízlett a citromos-túrós íz!

hozzávalók / 4 adag

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

  • 1 közepes db lime (karikára vágva)
  • 1 db citrom (karikára vágva)

ajánlat

Mi pezsgőt ittunk hozzá. De fokozhatjuk az élvezetet a Limoncello krémesebb, fehér változatával a Limoncellinoval is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük Hargita citromtortáját, kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a zselatinport.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a kétfajta cukrot, a citrom héját és levét, valamint a vaníliaaromát, és hozzákeverjük a tejszínben feloldott zselatint.
  4. Ráöntjük a tortalapra, ízlésünknek (és ügyességünknek! :-) megfelelően feldíszítjük, és hűtőbe helyezzük.
  5. Legalább 1 órát  hűtjük, de min. addig, amíg a krém megdermed, hogy szeletelni lehessen!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 248
elküldve: 4
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mokika

Mióta szakács: 2010.03.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

duplán citromos túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1091
vaj 125 g
finomliszt 140 g
sütőpor 2 teáskanál
cukor 100 g
tejföl 175 g
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tehéntúró 0.5 kg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vaníliaaroma 2 ml
zselatin 25 g
habtejszín 2 dl
lime 1 közepes db
citrom 1 db