Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hármas csokikrém

Hármas csokikrém
Hármas csokikrém
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám régen evett már igazi csokikrémet, hát kerestem valamit a neten. Amit elkészítettem, az mindenkinek rettentően ízlett, így a következő elkészítésnél már tovább fejlesztettem a saját ízlésünknek :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sok mindennel lehet még ízesíteni, akár rummal, akár gyümölcsökkel, tejszínhabbal a tetején, fantáziára bízom :)

Figyelem! Kalóriabomba :) mivel nem puding, ezért akár pár kanál után is jóllakottság érzésünk lesz ;)

Mivel többen vagyunk, én ezt legalább 8 személyre készítettem, illetve a leírás is ez alapján történt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent készítsünk elő tálakban, hogy a tűzhely mellett kéznél legyenek, amikor szükség van rá. Cukor, kávé, narancshéj, tört étcsokoládé, tört fehér csokoládé, tört tejcsokoládé.
  2. Először 4 tojást szedjünk kétfelé, külön tálba a sárgáját és a fehérjét.
  3. A tojássárgáját először 10-12 másodpercig keverjük. 2 dl főzőtejszínt rakunk bele, és egy evőkanál lisztet, csomómentesre keverjük. (Én mixert használtam.)
  4. A masszát egy serpenyőbe öntve, közepes lángon tegyük a tűzhelyre. Egy-két perc után kezd sűrűsödni. Közben bele lehet tenni a reszelt narancshéjat. Mikor már sűrűsödik, bele lehet önteni fél dl feketekávét. Folyamatosan keverjük.
  5. Kevergessük addig, amíg a krémünk sűrű és homogén lesz. Vegyük le a lángról, és rakjunk bele 2 evőkanál cukrot (ezt lehet ízlés szerint is). Ettől picit lazább lesz a masszánk.
  6. Amíg forró a massza, rakjuk bele a tört étcsokoládét is, ez szépen beleolvad. Folyamatosan keverjük.
  7. Amíg hűl a krém, verjük fel a tojásfehérjét. Miután kemény lesz, lassan dolgozzuk bele a csokoládékrémbe. Én kicsit hagyom hűlni a csokikrémet, mielőtt belekeverem a kemény tojásfehérjét.
  8. Tegyük hideg helyre.
  9. Ugyanezeket a lépéseket tegyük meg mind a fehér csokival, mind a tejcsokival. Fehér csokinál nem kell bele kávé, illetve a cukrot nem feltétlen kell beletenni, hogy minél keményebb legyen a massza a rétegelés miatt.
  10. Miután kihűltek a krémek, először az étcsokis krémet, majd a fehér csokis krémet, és a legvégén a tejcsokis krémet rétegeljük egy tálba. Mehet vissza a hűtőbe. 1-2 óra múlva hidegen fogyasztható.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KZsófi

Mióta szakács: 2014.08.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: édes krém
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi csokikrém, réteges csokikrém, csokoládékrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

705
tojássárgája 12 db
tojásfehérje 12 db
finomliszt 6 dkg
főzőtejszín 6 dl
feketekávé 1 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
fehér csokoládé 200 g
étcsokoládé 200 g
tejcsokoládé 200 g
cukor 9 dkg