Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harmatkönnyű, sárgabarackos túrópuffancs

Harmatkönnyű, sárgabarackos túrópuffancs
Harmatkönnyű, sárgabarackos túrópuffancs
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, vanília illatú, sárgabarackos aromájú finomság, amit ajánlok kipróbálásra. Tálalhatjuk egy nagyszerű ebéd után, de uzsonnára is tökéletes!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom. Az olaj mennyisége az általatok használt serpenyő méretétől függ. Az én edényemben fél dl olaj a megfelelő mennyiség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tálkába tesszük az aszalt barackokat, és ráöntjük a forró vizet. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a túrós masszát.
  2. Egy méretes tálba tesszük a túrót, a tojást és a cukrokat. Botmixerrel pépesítjük. A vízből kiszedjük a barackokat, és éles késsel nagyon apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a túróhoz. Ezután belekeverjük a búzadarát és a lisztet. Félretesszük legalább 1 órára.
  3. Egy méretes serpenyőbe tesszük az olajat és felforrósítjuk. A túrós masszából evőkanál segítségével kisebb darabokat merünk, és a két kezünkkel pogácsákat készítünk belőle.
  4. A forró olajban ropogósra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük. Tálra rendezzük, és porcukorral meghintve langyosan kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 918
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
446 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328
tehéntúró 30 dkg
aszalt sárgabarack 5 dkg
víz 2 dl
tojás 1 db
cukor 1.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 1.5 csapott ek
finomliszt 2.5 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
porcukor 1 ek