Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Három fekete bagett

Három fekete bagett
Három fekete bagett
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós héjú, ízletes kenyérfajta.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű hozzávalókból rugalmas, levegős tésztát gyúrunk, majd a körbelisztezett kelesztőtálban, meleg helyen, nedves kendővel letakarva egy órát pihentetjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, háromba osztjuk, bagetteket formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, letakarva fél órát pihentetjük.
  3. Vízzel megsimítjuk, éles késsel bevagdaljuk, majd előmelegített sütőben 210 fokon 8-10 percig, 190 fokon 40-45 percig sütjük. Sütés közben vízzel teli tálat teszünk a sütő aljára.
  4. Farácson hűtjük, majd szeleteljük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x1 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 474
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
33 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozsos vekni, teljes kiőrlésű cipó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
rozsliszt 10 dkg
instant élesztő 7 g
víz 4 dl
1 kávéskanál