Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Három nővér" leves

"Három nővér" leves
"Három nővér" leves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiánoktól eredő recept, aminek három főszereplője van: kukorica, bab meg a tök. A bab lehet zöldbab vagy bármelyik szárazbab, a tök lehet nyári vagy téli. A kukorica eredetileg nagy szemű és fehér, aminek én csak az angol nevét tudom: hominy.
 
Amiért a három nővér nevet kapta, az pedig egy érdekes történet. Ezt a három növényt az indiánok együtt termesztik, mégpedig úgy, hogy kis dombokat csinálnak a földeken, és először elvetik a kukoricát középen. Amikor mar kicsit kinő a földből, akkor vetik el a babot meg a tököt váltakozva a kukorica köré. Ahogy nődögélnek a zöldségek így együtt, úgy viselkednek, mint a jó testvérek, óvják, védik, támogatják, táplálják egymást. A kukorica szárára fel tud kapaszkodni a futóbab, míg a tök a szúrós szárával védi a többieket a kartevőktől, nagy leveleivel pedig árnyékot ad, hogy a gazok ne tudjanak elszaporodni körülöttük, és a nedvesség se párologjon olyan gyorsan a földből. 
 
Rengeteg receptet találtam, és ahogy elnéztem, mindenki kedvére alakítgatta, mert csak a három zöldség az, ami a lényeg, hogy benne legyen. Én kicsit mediterrán hangulatúra alakítottam a szardellával, olívaolajjal meg a citromlével. 
 
Szerintem az indiánok lángossal eszik, de ez csak az én véleményem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szerintem édeskés sütőtök illik a legjobban bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon futtassuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozza a finomra vágott szardellát, illetve a felszeletelt fokhagymát. Szórjuk rá a chilipelyhet, és kevergessük fél percig. Most következik a megpucolt és kockára vágott tök, amit felöntünk vízzel, sózzuk.
  2. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon főzzük 15 percig.
  3. Ha félig megpuhult a tök, hozzáadjuk a zöldbabot (fagyasztottat használtam), együtt főzzük 4-5 percig. Végül a szárazbabot meg a kukoricát is belerakjuk a levesbe, ezekkel éppen csak összeforraljuk.
  4. Citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 569
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

three sisters soup

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

106
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
szardella 2 dkg
fokhagyma 2 gerezd
chilipehely 1 kávéskanál
sütőtök 50 dkg
víz 2 l
2 teáskanál
zöldbab 10 dkg
cannellini bab konzerv 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert