Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromréteges rolád

Háromréteges rolád
Háromréteges rolád
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi krémes finomság. Az ötletet a Nők Lapja adta.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral egy kézi mixer segítségével jól kihabosítjuk. Kb. 5-8 percig.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elsimítjuk, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kész, ráborítjuk egy sütőrácsra, amit leterítünk konyharuhával, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk hűlni. Ha hűlt, kigöngyöljük, és elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. Egy lábasba a krémhez a tojásokat kicsit felverjük, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet, és hozzáöntjük a tejet, majd sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük hűlni.
  2. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral, és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. A felénél kicsit többet kiveszünk belőle, és a nagyobb mennyiségű krémhez hozzákeverjük a kétféle kakaóport. A krém másik részéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az vanília aromát.
  3. A tésztát megkenjük a vaníliás krémmel, majd rákenjük a kakaós krémet (picit hagyjunk a kakaós krémből, hogy meg tudjuk kenni a sütemény tetejét), a tésztának azt a szélét megkenjük meggydzsemmel, amelyiket elkezdjük feltekerni (így a dzsemes rész középre kerül). Feltekerjük, a tetejét megkenjük a maradék kakaós krémmel, és a tetejét meggydzsemmel díszítjük. (Fogyasztás előtt ha kb 15 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből, még finomabb, mert lágyabb lesz a krém.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 602
elküldve: 8
receptkönyvben: 388
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

többféle krémmel töltött piskótatekercs, vaníliás-kakaós krémmel és meggydzsemmel töltött piskótatekercs, krémes-lekváros piskótarolád

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2014-04-18 10:14

Szia!
Aszalt epret akartam a közepére felsorakoztatni, de megettem mire oda került volna a sor. :-)
Biztos finom banánnal is, de ezzel a meggydzsemmel is isteni finom, nagyon passzolnak az ízek.
Szép napot!
Kellemes Húsvétot Kívánok !
Üdv: Alkonyat

szilvamag1977
szilvamag1977 Thu, 2014-04-17 21:50

meggydzsem helyett banánnal is érdemes kipróbálni :) nálunk rendszeresen készül, nekünk ez A Banántekercs :D

536
tojás 6 db
porcukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
finomliszt 3 evőkanál
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
tej 2 dl
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
instant kakaópor 3 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaníliás cukor 0.5 csomag
meggydzsem 3 ek