Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Három sajtos kolbászos tészta

Három sajtos kolbászos tészta
Három sajtos kolbászos tészta
43 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Buddy Valastro "Konyhafőnök" című műsorában láttam ezt a receptet. A cukrász, mint igazi olasz, mindig a családtagjaival együtt főz, majd felfalnak mindent. Igazán gusztust csinál az ételek elkészítéséhez, annyi odaadással, szeretettel beszél az ételről. Az nem mondható, hogy diétás ételek készülnek a konyhájában, de nagyon finomak. Mint ez is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

ajánlat

A fűszeres zsemlemorzsát húsok panírozására is használhatjuk. Nagyon feldobja az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy fazék vizet felteszünk forrni a tésztafőzéshez. Mikor felforrt, hozzáadunk egy nagy kanál sót, és 8 perc alatt megfőzzük a pennét.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és a héjából kiszabadított kolbászhúst darabokra cincálva minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az egész koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfű és oregánó leveleket, ráreszeljük a citrom héját, és levesszük a tűzről.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a sajtokat, és ebbe tesszük a leszűrt, leöblített tésztát. Jól elkeverjük, míg egyenletesen eloszlik rajta a sajt.
  4. Ekkor belekeverjük a paradicsomos kolbászdarabokat is.
  5. Kivajazott sütőtálba halmozzuk a tésztát, tetejét megszórjuk a fűszeres zsemlemorzsával, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Fűszeres zsemlemorzsa

  1. A kenyér belét késes aprítóban összedaráljuk darabosra.
  2. Utána hozzátesszük a fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, belereszeljük a parmezánt és a citrom héját, és tovább daráljuk, míg egynemű, de kissé még darabos zsemlemorzsát kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 302
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos tészta, soksajtos tészta, kolbászos-sajtos penne

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-12-18 15:26

Való igaz, hogy feltettem oda, de mivel egyezett, nem főztem meg kétszer. A receptet először Buddy Valastrotól láttam

1083
penne 50 dkg
kolbász 50 dkg
koktélparadicsom 30 dkg
mascarpone 25 dkg
ementáli sajt 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 4 szál
oregánó 4 szál
citromhéj 1 citromból nyert
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
kenyér 10 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 2 szál