Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Három színű fagyialagút

Három színű fagyialagút
Három színű fagyialagút
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy gyorsan jött ötlet volt, nem tudtam mit kitalálni a hotel dolgozóinak, ez lett belőle.

Rummal azért kell meglocsolni a piskótát, mert köztudott az alkohol nem fagy meg, így a piskóta se fog. Csak vigyázva a rummal, ízesítésnek van szánva, nem azért, hogy berúgjunk.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük.
  2. A tojáshabot hozzákeverjük a cukros tojáshoz óvatosan, vigyázva, ne törjük össze a fehérjét. A lisztet a kakaóporral hozzákeverjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, és beleöntjük a piskótamasszát.
  4. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük.
  5. A kész piskótát méretre vágjuk az őzgerinc formához.
  6. Az őzgerinc formába folpackot teszünk, hogy könnyű legyen majd kiborítani a kész fagyit.
  7. Először kibéleljük az alját a piskótával, és meglocsoljuk egy kis rummal. Vigyázzunk a rummal, nem sokkal kell meglocsolni.
  8. Most következik a fagyi, bármilyen jó, az ízlésünknek megfelelőt válasszunk. A megtöltés előtt nem árt kivenni, hogy jobban formázható, kenhető legyen.
  9. Belerakjuk az első ízű fagyit a piskótával kibélelt formába, elkenjük, majd következőt és a harmadikat is.
  10. A maradék piskótával lefedjük, és ezt is meglocsoljuk egy kevés rummal.
  11. A mélyhűtőbe rakjuk 3-4 órára.
  12. Tálalhatjuk tejszínhabbal, gyümölcsökkel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 788
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenő Chef

Mióta szakács: 2012.04.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

piskótába töltött fagylalt, fagyis piskóta, őzgerinc sütemény fagylalttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

150
tojás 5 db
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
finomliszt 8 dkg
rum 0.5 dl
csokoládé fagylalt 10 dkg
szőlő 2 dkg
őszibarack 1 közepes db
tejszínhab 1 ek