Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromlapos almás krémes

Háromlapos almás krémes
Háromlapos almás krémes
53 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén a piacon gyönyörű, olcsó almát vettem. Mivel időm is volt, ezt a finom sütit sütöttem a másnapi ünnepi ebédhez.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

ajánlat

Feltétlen kell a lapok töltése után állnia a süteménynek egy egész napot, mert csak így lesz krémesen puha! Ha nagy a család, érdemes dupla adagot sütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, és összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a cukrokat, és a többi hozzávalót. Szép, sima, kidolgozott tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk, és a kis cipókat rövid ideig (kb.10 percig) pihentetjük.
  2. A cipókból három egyforma lapot nyújtunk, és tepsi hátán, miután villával megszurkáltuk, előmelegített sütőben szép, világos lapokat sütünk. A kész lapokat teljesen kihűtjük.

Alma töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd beletesszük az almát, és puhára pároljuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha leveses marad, mert ettől puhul majd meg igazán a tészta. Teljesen kihűtjük.

Krémhez

  1. A pudingport beletesszük egy kisebb lábasba, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. A lágy margarint habosra keverjük a maradék cukorral, és óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  3. Az egyik lapot megkenjük a pudingos krémmel, és ráhelyezzük a második lapot. Erre tesszük a fahéjas, cukros, párolt almát. Ezután befedjük a harmadik lappal.
  4. A megtöltött lapokat letakarjuk egy darab sütő papírral, és tálcát teszünk rá, hogy a tészta lapok jól összeérjenek a töltelékkel.
  5. A süteményünket hagyjuk 24 órát állni, hogy teljesen megpuhuljanak a lapok.

Tetejére

  1. Másnap megszórjuk a tetejét porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 917
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
377 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás sütemény, almás-krémes süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1342
finomliszt 30 dkg
margarin 12.5 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
kefir 2 ek
alma 7 nagy db
margarin 2.5 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 2 kávéskanál
tojás 1 db
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 7 dkg
margarin 13 dkg
porcukor 2 ek