Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve

Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve
Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nők lapja konyha magazin egyik egyszerű és nagyszerű receptje Bereznay Tamástól. Ő eredetileg sertéskarajjal készítette, a sajtkrémhez pedig ementálit, trappistát és krémsajtot használt. Ha esetleg valakinek ez a variáció jobban tetszik bátran próbálja ki, én a hűtőnk tartalma alapján készítettem el. Nagyszerű vasárnapi ebéd, de egy átlagos hétköznapot is feldob. Plusz érdeme a receptnek, hogy egyszerre készül el a köret és a hús, de mégsem a megszokott formában.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

ajánlat

Bereznay Tamás ajánlatára hagyatkoznék most, aki azt a tippet adta, hogy a krémsajtot bátran cseréljük ki kékpenészes sajtra. Ámen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a hámozott, feldarabolt burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük. Eközben hozzáadjuk a vajat, a tejet, majd sózzuk, borsozzuk, szerencsendióval fűszerezzük.
  2. A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük. Eközben a sajtos keveréket elkészítjük. A háromféle sajtot elkeverjük a tejföllel.
  3. Fogunk egy tűzálló tálat vagy egy magasabb falú tepsit, és egyenletesen elsimítjuk benne a burgonyapürét. Erre halmozzuk rá az időközben elkészült csirkeszeleteket. Majd a csirkékre rákenjük a sajtos keveréket.
  4. A végén, ha maradt még sajtunk, reszelhetünk a tetejére is. Forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 081
elküldve: 13
receptkönyvben: 296
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

háromsajtos csirke, burgonyapüré sajtos csirkével, mascarponés-krumplis csirke, sajtos csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Sat, 2013-03-30 16:36

Nagyon jó lett, igaz én nem csináltam meg a burgonyapürét, csak a husit, de az nagyon fimon, mindenkinek ízlett a családban. Köszi a receptet.

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2013-03-31 15:58

Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is. Tényleg isteni, mostanában mi is diéta miatt krumpli nélkül készítjük, de még így is laktató és finom.

1037
csirkemell filé 50 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
mascarpone 15 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 1 kg
tej 1.5 dl
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint