Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromsajtos keksz

Háromsajtos keksz
Háromsajtos keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós és édes kekszeket egyaránt szeretnék kipróbálni. Ez egy nagyon kellemes ízű sütemény lett. Bár csak dupla adagot készítettem volna! Még jó, hogy néhány perc alatt elkészíthető.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ementáli sajtot késes robotgépben megdaráljuk, majd hozzátesszük a tészta többi alkotóit, és néhány tekeréssel homogén tésztát készítünk belőle.
  2. A tésztából diónyi darabokat szakítunk ki, melyet golyókká formálunk.
  3. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával ellapítjuk.
  4. A tetejére tetszés szerint sajtot, magokat szórhatunk.
  5. 170 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 419
elküldve: 4
receptkönyvben: 181
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tönkölykeksz, sajtos-szezámmagos kekszek, sajtos-magos kekszek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pelvana
pelvana Wed, 2013-05-15 08:03

Szia!
Dobozban eláll a kekesz? vagy csak frissen jó? Valamilyen medvehagymás kekszet szeretnék sütni, ami eláll.
köszönöm

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-15 09:24

Szia!

Ekkora adagot készítettem és két nap alatt elfogyott. Szerintem dobozban simán eltartható, mondjuk 1 hétre gondolnék (főleg medvehagymával).
Üdv: Évi néni

kingaeniko
kingaeniko Fri, 2013-05-03 21:34

Lehet megszokott buzalisztet is tenni bele? Ha igen, akkor a mennyiseg ugyanannyi?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-05-04 17:10

Természetesen. Én azéert használom a tönkölylisztet, mert nagyon szeretem, de ha éppen nem lenne itthon, akkor nem mennék el érte a boltba, hanem elkészíteném sima liszttel, bár talán ezekhez a félfogós jobb.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-26 15:20

Szia!
természetesen igen. Csak ne sokáig gyúrd, hogy a kezed melege ne lágyítsa el, vagy ha ellágyult, tedd egy kicsit hűtőszekrénybe. Mindig úgy csináld, ahogy neked a legkényelmesebb. Valóban pillanatok alatt elkészíthető. Én már bánom, hogy azonnal nem dupla adagot készítettem. Üdv: Évi néni

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Fri, 2013-04-26 10:04

Szia.
A sajtot reszelhetem is,és kézzel összegyúrhatom?Sajnos nincs ilyen gépem.Fincsi lehet és nagyon gyors!köszi a receptet

466
tönkölybúza liszt 20 dkg
krémsajt 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
mustár 1 ek
parmezán sajt 5 dkg
szezámmag 1 ek