Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromszínű saláta fehér káposztából

Háromszínű saláta fehér káposztából
Háromszínű saláta fehér káposztából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp a gyermekeimnél voltam, amikor már nagyon vágytam egy jó káposztasalátára. A piacon beszereztem a hétvégi főzéshez valókat. Még nem csináltam káposztasalátát, de úgy emlékszem, ahol eddig ettem, valamilyen cukros-ecetes-vizes lében készítették, s volt benne némi köménymag. Gondoltam egyet, miért ne újíthatnék ezen? A leveszöldségből elcsentem egy méretes répát, meg a vacsorához vásárolt újhagymát megrövidítettem. A lányom utálja a köménymagot, ha meglátja. Ezért csak egy kevés őrölt köménymagot tettem bele.
Mindenkinek ízlett. A tál dugig volt, de a fotózás később jutott eszembe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nekem az almaecet vált be, nem csupán az íze, hanem az élettani hatásai miatt is. Nyugodtan használhattok balzsamecetet (ez 2-szer annyiba kerül) vagy sima ételecetet is!
Szerintem az extra szűz olívaolaj nem csak egészségesebb, de az íze is jobban harmonizál ehhez a salátához. Persze sima napraforgó olaj is megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és tegyük egy tálba.
  2. A sárgarépát reszeljük le (a nagyobb lyukú reszelőn), tegyük egy kisebb tálba.
  3. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd félbe, és szálakra szedjük egy tálkába.
  4. Egy nagyobb méretű tálba rétegezve tegyük ezeket egymásra (káposzta + hagyma + sárgarépa) úgy, hogy még a sárgarépa előtt sózzuk, fehérborssal és őrölt köménymaggal szórjuk meg (minden réteget). Az utolsó réteg lehetőleg a répa legyen.
  5. Vágjuk apróra az újhagyma zöldjét (addig, amit úgysem ennénk meg), ezzel hintsük meg a tálba halmozott zöldségféléket.
  6. Mindezt locsoljuk meg az olajjal és az (alma)ecettel! Majd tegyük be a hűtőbe kb. 1 órára. Ezt követően keverjük össze a háromszínű salátánkat, és kóstoljuk meg! Ha igényli, tehetünk még hozzá olajat és ecetet is. Érdemes  kb. 1 órán át állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek minél jobban összeérjenek! Isteni és vitamindús!

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 376
elküldve: 4
receptkönyvben: 288
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

AGI-22

Mióta szakács: 2011.06.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

káposztasaláta másképp, színes káposztasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

188
káposzta 1 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
újhagyma zöldje 5 közepes db
0 ízlés szerint
fehér bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
napraforgó olaj 4 ek
ecet 4 ek