Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hasselback burgonya

Hasselback burgonya
Hasselback burgonya
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombat este készítettem el, a neten fedeztem fel a receptet, egyszerű és dekoratív vacsinak ígérkezett, amiről nem is gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz!
Mielőtt nekiálltam volna több receptet is elovastam, majd a saját fejem szerint még fokhagymát is zúztam az olajkeverékbe, és egy kis rozmaringot is szórtam bele. Ez persze már az eredeti recept egyénre szabott változata, és nem kötelező
így készíteni.
A tányérban újhagyma és tejföl keverékél öntöttem le, de sokmindenhez társ
íthaó köretként is. Isteni finom svéd recept!
 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megsikáljuk vagy meghámozzuk, attól függően hogy új- vagy régi krumplit használunk. A nyárson sült szalonnához hasonlóan bevagdossuk, csak nem kockákra, hanem szeletekre, kb. 3 mm vastagságú szeleteket szabunk. (A vágóasztalra helyezett krumpli két oldalára egy-egy kanál nyelét szorítva megelőzhetjük, hogy a kés teljesen elhasítsa a krumpit.)
  2. A krumplikat tepsibe helyezzük, sóval, borssal meghintjük, és meglocsoljuk a felolvasztott vaj és olívaolaj keverékével.
  3. Forró sütőben körűlbelül egy órán át sütjük, a krumplitól függően, amíg kívűl piros és ropogós lesz- időnként kivesszük és még locsolunk rá a tepsi aljában felgyűlt olajból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 112 184
elküldve: 27
receptkönyvben: 2 036
elkészítve: 91/111
Facebookon megjelent: -

szakács

Pixella

Mióta szakács: 2010.05.03.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sun, 2015-03-01 04:16

Hát a 2 evőkanál olíva olajból nem tudom mi tud összegyűlni a tepsi alján, amivel meg lehet a krumplit locsolni

bomvur
bomvur Sun, 2012-11-04 14:32

Egyszerű és nagyszerű! Még sokszor el fogom készíteni, nagyon finom recept. Köszönöm!

radica947
radica947 Mon, 2012-07-23 15:07

Sziasztok, csak egy tanács, én is olvastam valahol, hogy a krumplit kanálba kell tenni, és akkor bátran lehet vagdosni, nem fog szétesni!

midgetgem
midgetgem Fri, 2011-10-14 07:00

Családnak nagyon bejött! Apum különösen dicsérte!:) Fogom még csinálni!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-20 11:23

Egy kis kiegészítés: A sütő hőfoka 225 fok legyen. 25 perc sütés után bekenjük a krumplit vcajja, vagy margarinnal és megszórjuk prézlivel. Újra a sütőbe 25 percre.

Pixella
Pixella / Pixella Wed, 2010-10-20 11:51

Nem kiegeszites, talan javaslat.:)

Szemely szerint el se tudom kepzelni a prezlit sultkrumplival tarsitva, es az on altal javasolt modositassal mar egesz mas ize van, tehat semmikepp nem nevezheto kiegeszitesnek amit javasol, sokkal inkabb variacionak.

MrsSame
MrsSame / MrsSame Sat, 2010-07-17 16:28

Nagyon finom! Én mellette sütöttem meg a szalonnát és a hagymát is. Isteni vacsi kerekedett belőle.Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-15 08:48

Kedves Pixella!
A forró sütőben való sütés: hány fokot jelent? Esetleg hőlégkeveréssel süssem, vagy elég alsó-felső sütéssel sütni?
Előre is köszi a segítséget. üdv. hamihami

Pixella
Pixella / Pixella Sun, 2010-07-18 12:50

Szia,

A forro suto kb 220 fokot jelent, es szerintem az alul-felul sutes elegendo. Nem egy erzekeny recept es nem-igen lehet elrontani. Jo probalkozast es jo etvagyat!

237
burgonya 4 közepes db
vaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint