Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatlapos karamell szelet

Hatlapos karamell szelet
Hatlapos karamell szelet
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit most hétvégén kóstoltam meg és valami isteni finom volt, nagyon ízlett!! Érdemes kipróbálni!! ;)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából 6 egyforma lapot sütünk (villával megszurkáljuk sütés előtt).
  2. A krémnek a lisztet csomómentesen elkeverünk  0,5 l tejjel, és félretesszük. A cukrot aranybarnára karamelizáljuk, felöntjük a maradék 0,5 l tejjel, majd felforraljuk.
  3. A felolvadt karamellbe beleöntjük a liszttel elkevert tejet, visszatesszük a tűzre, és állandóan kavarva sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött  levesszük a tűzről, és kanalanként adagolva hozzákeverjük a vajat.
  4. A krémet néha megkavarva langyosra hűtjük.
  5. Betöltjük a lapokat, és másnapig pihentetjük, hogy jól puhuljon meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 515
elküldve: 8
receptkönyvben: 164
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles hatlapos, hatlapos karamellkrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2011-12-27 17:02

Szia! Közepes méretű tepsiben sütöttem, majd átalakítottam kerek formájúra ( tortaforma segítségével)..

1317
finomliszt 60 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
szalalkáli 1 kávéskanál
rum 0.5 teáskanál
cukor 30 dkg
finomliszt 15 dkg
tej 1 l
vaj 20 dkg