Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatlapos Pukapukától

Hatlapos Pukapukától
Hatlapos Pukapukától
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem és szeretik, akiknek sütöm. Imádják. Szeretem sütni, könnyű, és sok kijön belőle.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Géppel összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. Annyi tejet rakunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
  2. Kb. 1.8 kg tészta jön ki, 6 felé kell elosztani, vagyis 30 dkg-os gombócokat készítünk. Egyesével kinyújtjuk őket gáztepsi méretűre.
  3. 190 °C-on 10 percig sütjük, míg egy kicsit megbarnul, de csak kicsit, mert ha túlsütjük, akkor eltörnek a lapok.

Krémhez

  1. A krémhez 1.5 liter tejet felrakunk 50 dkg cukorral főni. A maradék tejjel a csokipudingot (akkor a kakaó nem kell) elkeverjük. Amint felforrt a tej, hozzáadjuk a pudingot.
  2. Majd 25 dkg vajat hozzáadunk, és a rumot tetszés szerint.
  3. Rétegezve megkenjük, és már kész is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 276
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pukapuka

Mióta szakács: 2013.12.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

soklapos sütemény, hatlapos süti, csokikrémes réteges süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1062
finomliszt 1000 g
sertészsír 25 dkg
tojás 3 db
tej 2 dl
szalalkáli 15 g
porcukor 5 dkg
vaníliás pudingpor 7 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tej 2 l
nádcukor 50 dkg
vaj 25 dkg
rum 1 dl