Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatlapos sütemény Incillától

Hatlapos sütemény Incillától
Hatlapos sütemény Incillától
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Örök kedvenc!! A nagymamám receptjét tanultam meg, és a kisfiam tejérzékenysége miatt kénytelen voltam szója termékeket használni. Akinek szintén problémája van a tejes dolgokkal, próbálja ki ezt a receptet, semmilyen ízbeli különbség nem érződik benne. Természetesen hagyományos módon, tejtermékekkel is elkészíthető a süti.:-))

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A lisztet a cukorral keverjük össze, majd a zsírral morzsoljuk szét.
  2. A szalalkálit a tejben futtassuk fel, és adjuk a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze.
  3. 6 adagra osszuk a tésztát, és cipókat formázzunk belőlük. Egyesével vékony lapokat nyújtsunk belőlük.
  4. Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és egyesével süssük ki a lapokat 200 fokon. 
  5. Pár perc alatt megsülnek, így vigyázzunk, nehogy megégjenek a lapok! Kb.7-8 perc alatt megsulnek a tesztalapok!

A krém elkészítése:

  1. Kb. 3/4 liter szójatejet cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport is, és csomómentesre keverjük a maradék tejben, majd hozzáadjuk a felforralt tejhez. Folytonos kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük.
  3. A krémet félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a margarin felét, és még melegen megtöltjük a lapokat vele.
  4. A lapokat egyesével egy tepsibe fektetjük, és a lapok közé töltjük a krémet.
  5. Az elkészült sütemény tetejét a megmaradt fél margarinnal megkenjük, és ezután porcukorral meghintjük.
  6. Hűvös helyen 1 napig pihentetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 755
elküldve: 6
receptkönyvben: 331
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Incilla

Mióta szakács: 2012.03.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

soklapos sütemény, laktózmentes hatlapos, csokikémmel töltött hatlapos sütemény

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sapphire
Szisszi / Sapphire Mon, 2013-11-18 13:06

Nekem egyáltalán nem akar nyúlni a tészta :(
Ha 6 részre osztom, egy adag a fele tepsit se fedné be :(
Pedig mindent úgy csináltam mint a receptben

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2014-06-06 15:42

Ha nem akar nyúlni, akkor pihentetni kell legalább 10-15 percet és akkor biztosan elnyúlik. Én majdnem minden gyúrt tésztát pihentetek egy kicsit és könnyebb sodorni.
Üdv.: Marika mama.
Már több mint 50 éve sütök-főzök.

Incilla
Incilla / Incilla Thu, 2013-11-21 13:27

Sajnalom, Sapphire! Elkepzelhetonek tartom azt, hogy nalunk Norvegiaban mas az anyagok osszetevoje. A lapokat hajszal vekonyra kell kinyujtani, mert sutes kozben megdagadnak. En pont ma sutottem ujra es minden passzolt.

Manhattan
Manhattan Sun, 2013-11-17 18:42

Én is a nagymamám receptje szerint készítem Miszerint karamellt csinálok a cukorból, azt főzöm fel tejjel, majd ebbe a pudingot.

ervkata
ervkata Sun, 2013-11-17 16:45

Kedvenc süteményem, én kávékrémmel csinálom. A szalalkális lapok nagyon merevek és törékenyek, ezért elkészítés után a tetejére nem kenek semmit, ráteszek egy tepsit és lesúlyozom. Másnapra megpuhulnak a lapok, akkor csokimázzal bevonom.

Erika K Balogh
Erika K Balogh Sun, 2013-11-17 14:37

Sziasztok. Csak kerdeznem hogy a disznozsir helyet mast is lehet bele tenni? ill a szojatej helyet a sima tej is jo? Ellore is kosszonom a segitseget.

Incilla
Incilla / Incilla Sun, 2013-11-17 15:48

Szia Erika, termeszetesen sima tejjel is elkeszitheto a suti, izbeli kulonbseg szerintem nincs. Disznozsir pedig helyettesitheto barmilyen zsiradekkal, en libazsirral is keszitettem mar ;-)).

aminez
aminez Thu, 2013-11-14 23:20

En koszonom! Eppen most keszitem! Kivancsi leszek a vegeredmenyre! :-)

aminez
aminez Thu, 2013-11-14 17:16

Kedves Incilla!

A krémnél a margarin másik felét mikor kell felhasználni? 10 dkg vagy 5 dkg rakok így a krémhez! Köszönöm szépen! Aminez

Incilla
Incilla / Incilla Thu, 2013-11-14 21:20

Kedves Aminez,
Most lattam csak, hogy a receptbol ki felejtettem azt a reszt, hogy mit kezdjunk a megmaradt fel margarinnal. Fel kell olvasztani es megkenni vele az elkeszult sutemeny tetejet, ezutan kell porcukorral megszorni. Maris javitom a hibamat, koszonom h szoltal!!
Udv: Incilla

1036
porcukor 15 dkg
finomliszt 80 dkg
szalalkáli 1 ek
szójatej 3.5 dl
disznózsír 20 dkg
cukor 25 dkg
finomliszt 8 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
szójatej 1 l
margarin 10 dkg