Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas csúcs

Havas csúcs
Havas csúcs
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit akkor szoktam készíteni, ha több vendéget várok. Egy 10 főből álló  társaság nyugodtan körbeülheti. Tanácsos előző nap kell elkészíteni, hogy a krém jól összefogja a tésztát.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

  • 10 db roletti (étcsokoládés rudak)

ajánlat

Aki szereti, megszórhatja a piskótakockákat mazsolával. Vagy fél dl rum és fél dl víz keverékével is meg lehet locsolni. Vagy mindkettőt egyszerre.
A tejszínnel mindenki ízlése szerint díszíthet.
Csokireszelék, cukordíszek, őrölt pisztácia- ezekkel is lehet csinosítani a csúcsot.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot kikeverjük a tojássárgákkal, apránként hozzáadjuk a vizet is, majd a sütőporral elkevert liszt következik és végül a 6 tojás keményre felvert habja. 180 fokon 40 percig sütjük,24 x 38 cm-es tesiben.
  2. Ha a tészta kihűlt,  3 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A cukrot, a lisztet, és a kakót egy lábasba öntjük, szép lassan elkeverjük a tejjel. Miután ez megtörtént, feltesszük a gázra és addig főzzük, míg  besűrűsödik. Mikor már levettük a gázról, és kicsit hűlt, hozzákeverjük a margarint is.
  4. Ezután következik a tészta összerakása:
  5. Egy 30 cm átmérőjű tálra rétegezzük. A tányér közepén kezdjük el rakni, de a tányér széléig nem megyünk ki a tésztával, hanem elhagyunk a szélétől 4 cm-t. Ha ez kész, annyit merünk rá a krémből, hogy az egész piskótát befedje. A következő sornál is így járunk el, csak ott is elhagyunk 4 cm-t az előző sor szélétől. Így fog kialakulni a csúcs.
  6. Végén az egész  tésztát bevonjuk a felvert tejszínnel, és csokirudakat böködhetünk bele, díszítésképpen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 904
elküldve: 2
receptkönyvben: 300
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-csokis piskótacsúcs, tejszínes-csokis piskótabomba

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubiréka
Erika / Bubiréka Mon, 2010-01-11 19:25

Kedves szimlne!
Nagyon finom a süti, nagy sikere volt karácsonykor. Bíztos, hogy máskor is elkészítem, én megbolondítottam a piskótát egy kis rummal is, a tetejére tortadarát szórtam így is mutatós.Köszönöm a receptet, másoknak is ajánlottam.

577
tojás 6 db
porcukor 34 dkg
víz 6 ek
finomliszt 24 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 5 púpozott ek
finomliszt 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 7.5 dl
margarin 8 dkg
habtejszín 5 dl
roletti 10 db