Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas fenyők

Havas fenyők
Havas fenyők
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Havas fenyők tésztája ugyan az, mint a Karácsonyi csillag tésztája, egy mandulás linzertészta. Azonban a megsült és kihűlt fenyőfákat olvasztott fehércsokoládéba és kókuszreszelékbe mártjuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a fenyőfákat, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük, és ezt követően díszítjük.
  4. A díszítéshez a fehércsokoládét a vajjal és kevés vízzel felolvasztjuk. A fenyőfák oldalait először az olvasztott fehércsokoládéba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk, és rácsra helyezzük, megszárítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 946
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás linzer fenyőfák, fehércsokoládés-kókuszos linzer aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1113
finomliszt 22 dkg
mandula 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 17 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kk
tojás 1 db
citromhéj 1 kk
fehér csokoládé 10 dkg
vaj 2 dkg
kókuszreszelék 10 dkg